Sreda, 10. jul 2013.

Predsednik Narodne skupštine primio predsednika omladine Evropske narodne partije

Predsednik Narodne skupštine dr Nebojša Stefanović primio je u Domu Narodne skupštine Konstantinosa Kiranakisa, predsednika omladine Evropske narodne partije.


U razgovoru sa predsednikom Narodne skupštine Kiranakis je rekao da je Omladinska organizacija Evropske narodne partije objedinjavajuća za 57 političkih organizacija mladih desnog centra, iz 39 zemalja širom Evrope.

Govoreći o aktivnostima organizacije čiji je predsednik, Kiranakis je rekao da se ona razvila u najveću omladinsku organizaciju Evrope koja, pored aktivnosti u okviru Evropske narodne partije ima brojne međunarodne aktivnosti kao i da je jedan od glavnih ciljeva održavanje dobrih odnosa u okviru narodnjačke političke porodice, ali i da aktivno rade na obuci i pripremi mlade generacije koja će voditi Evropu sutrašnjice. Kiranakis je posebno naglasio da je misija njegove organizacije stimulacija daljih integracija u Evropi.

Kiranakis je govorio o konceptu moderne tržišne ekonomije i ulozi mladih, odnosno o perspektivama evropskog plana zapošljavanja mladih, naglasivši da je nezaposlenost mladih jedan od značajnih problema u uslovima ekonomske krize, pojašnjavajući model prema kome bi se ovo značajno pitanje rešavalo.

Predsednik Narodne skupštine se zahvalio na isrpnim informacijama, naglasivši da je i u Srbiji nezaposlenost mladih jedan od ključnih problema za oporavak ekonomije. Stefanović je gosta upoznao sa naporima Vlade ali i parlamenta na prevazilaženju posledica ekonomske krize,ali i sa svim preuzetim koracima u borbi protiv korupcije, reformama u pravosuđu, odnosno poboljšavanju ekonomskog ambijenta što bi značajno uticalo na veću zaposlenost, posebno na zapošljavanje mladih i ostanak mladih stručnjaka u zemlji.

Predsednik Stefanović je izrazio poseban interes za bliže povezivanje najjače političke opcije u Evropskoj uniji, Evropske narodne partije kao i za bližu razmenu iskustava na nivou organizacija mladih u našoj zemlji.
Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
utorak, 17. maj
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja