28. novembar 2012. Predsednik Narodne skupštine mr Nebojša Stefanović u razgovoru sa potpredsednikom Vlade Ruske Federacije Dmitrijem Rogozinom i saradnicima

28. novembar 2012. Predsednik Narodne skupštine mr Nebojša Stefanović u razgovoru sa potpredsednikom Vlade Ruske Federacije Dmitrijem Rogozinom i saradnicima

Sreda, 28. novembar 2012.

Predsednik Narodne skupštine primio potpredsednika Vlade Ruske Federacije

Predsednik Narodne skupštine Nebojša Stefanović primio je danas u Domu Narodne skupštine Dmitrija Rogozina, potpredsednika Vlade Ruske Federacije sa saradnicima.


Pozdravljajući predsednika Narodne skupštine, potpredsednik Vlade Ruske Federacije Dmitrij Rogozin je razgovore sa predsednikom Republike, predsednikom Vlade i prvim potpredsednikom Vlade i ministrom odbrane, ocenio kao vrlo uspešne dodajući da mu je zadovoljstvo što se ponovo nalazi u Narodnoj skupštini Republike Srbije, gde je ranije boravio kao deputat Ruske Dume.
Potpredsednik Rogozin se interesovao za aktuelnu političku situaciju, za aktivnosti Narodne skupštine, i stabilnost skupštinske većine, kao i o stavu povodom poziva za učešće u statusu posmatrača delegacije Narodne skupštine pri Organizaciji dogovora o kolektivnoj bezbednosti.
Predsednik Narodne skupštine Nebojša Stefanović je izrazio zadovoljstvo povodom posete, na osnovu tradicionalnog prijateljstva i saradnje između dve države i dva naroda. On je potpredsednika Rogozina obavestio o strukturi ovog saziva Skupštine, o broju poslanika najvećih političkih partija u parlamentu i o stabilnosti vladajuće većine, imajući u vidu da se radi o najvećem broju poslanika koji čine većinu, u odnosu na proteklih nekoliko saziva parlamenta.
Kada je u pitanju delegacija Narodne skupštine koja bi učestvovala u statusu posmatrača pri Organizaciji dogovora o kolektivnoj bezbednosti, predsednik parlamenta je obavestio gosta da je uputio formalnu inicijativu nadležnom Odboru za formiranje takve delegacije i izrazio očekivanje da će u najkraćem roku Odbor doneti zaključak o formiranju grupe i uputiti ga Narodnoj skupštini na odlučivanje gde će, kako je uveren, za ovu odluku glasati velika većina poslanika.
Predsednik Narodne skupštine je takođe izneo spremnost Narodne skupštine da kroz zakonodavnu aktivnost pruži podršku unapređenju saradnje dve zemlje. Stefanović je posebno istakao zahvalnost za pomoć u rešavanju pitanja Kosova i Metohije dodavši da Srbija neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, dodavši da Srbija ostaje na stanovištu prioriteta svog suvereniteta, kao i zaštite Srba u pokrajini.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
sreda, 18. maj
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja