14. decembar 2012. Predsednik Narodne skupštine i ambasador Republike Koreje  u Republici Srbiji

14. decembar 2012. Predsednik Narodne skupštine i ambasador Republike Koreje u Republici Srbiji

Petak, 14. decembar 2012.

Predsednik Narodne skupštine primio ambasadora Republike Koreje u Republici Srbiji

Predsednik Narodne skupštine Srbije mr Nebojša Stefanović primio je na njegov zahtev Nj.E. ambasadora Republike Koreje u Republici Srbiji Kim Kvang Keuna.


Ambasador Republike Koreje izrazio je zadovoljstvo zbog susreta sa predsednikom Narodne skupštine i izrazio očekivanje da će se bilateralni odnosi, posebno parlamentarni, dalje razvijati. Imajući u vidu, kako je rekao, jedan od prioriteta aktuelne Vlade Srbije i državne politike, ambasador Keuna je naglasio spremnost daljih ulaganja investitora iz Republike Koreje u Srbiju. Posebno istakavši činjenicu da je njegova zemlja u Srbiji i do sada imala značajna ulaganja koja su omogućila zapošljavanje značajnog broja radnika. Kada je u pitanju bilateralna saradnja dva parlamenta ali i ona koja se odnosi na međusobnu podršku u međunarodnim institucijama i forumima, ambasador Keuna je izrazio zadovoljstvo zbog međusobne podrške za kanidature predstavnika Srbije i Republike Koreje.
Predsednik Narodne skupštine Nebojša Stefanović je takođe izrazio zadovoljstvo razvojem ukupnih, posebno ekonomskih odnosa dve zemlje i naglasio značaj parlamentarne saradnje, saradnje odbora i predstavio gostu listu narodnih poslanika u parlamentu koji su izrazili interes da se nađu u parlamentarnoj grupi prijateljstva sa Republikom Korejom. Predsednik Narodne skupštine je takođe naglasio značaj podsticaja koji parlamenti mogu dati ekonomskoj saradnji i obavestio gosta o naporima državnog vrha da se obezbede što stabilniji uslovi za investiranje, pre svega stvaranjem odgovarajućeg zakonskog okvira što podrazumeva usvajanje zakona u skladu sa evropskim stadardima koji će nas dovesti bliže evro-integracijama ali će omogućiti i stabilnost zemlje i privredni rast.
Sagovornici su razmenili stavove o pitanjima značajnim za dve zemlje, posebno o situaciju na Korejskom poluostrvu i o Kosovu i Metohiji.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5