26. decembar 2012. Predsednik Narodne skupštine u razgovoru sa ambasadorom Pakistana u Srbiji

26. decembar 2012. Predsednik Narodne skupštine u razgovoru sa ambasadorom Pakistana u Srbiji

Sreda, 26. decembar 2012.

Predsednik Narodne skupštine primio ambasadora Pakistana u Srbiji

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije, mr Nebojša Stefanović, primio je Nj.E. Gulama Farida Faruka, ambasadora Pakistana u Srbiji, na njegov zahtev.


Predsednik Narodne skupštine Nebojša Stefanović je označio susret sa pakistanskim ambasadorom kao značajan, imajući u vidu činjenicu da su sve jače i značajnije indicije o unapređenju, pre svega ekonomske saradnje dve zemlje. Predsednik Stefanović je naglasio pogodan položaj i mogućnosti koje naša zemlja pruža onim partnerima koji žele da budu prisutniji na evropskim tržištima.
Kada je u pitanju globalna politička situacija, Stefanović se osvrnuo na činjenicu da kompleksnost međunarodnih odnosa našim zemljama donosi teško breme iz koga valja izaći upravo dijalogom i poštovanjem različitosti. U tom svetlu, posebno je nagalašena mogućnost kulturne razmene radi boljeg međusobnog upoznavanja dva naroda.
Nj.E. ambasador Pakistana, Gulam Farid Faruk, naglasio je posebnost i značaj Srbije u regionu i dodao da se ta posebnost ogleda i u velikim poteškoćama kroz koje je naša zemlja prošla uporedivši je sa problemima kroz koje prolazi Pakistan, koji je često žrtva u međunarodnoj borbi protiv terorizma jer je meta teorističkih i posebno napada bombaša samoubica.
Ambasador Faruk je naglasio da su odnosi između dve zemlje dobri još od vremena Socijalističke Federativne Jugoslavije, čiji je, po rečima ambasadora Pakistana, Srbija legitimni naslednik, ocenivši da bi međunarodne sporazume koji su tada potpisani trebalo obnoviti u skladu sa aktuelnim vremenom.
U odnosu na razmenu parlamentarnih delegacija i ukupnu bilateralnu saradnju, predsednik Stefanović je izrazio očekivanje da će novi Zakon o spoljnim poslovima koji se uskoro očekuje u parlamentu olakšati procedure i omogućiti bližu saradnju dva parlamenta.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5