16. jul 2013. Predsednik Narodne skupštine u razgovoru sa ambasadorom Kuvajta u Srbiji

16. jul 2013. Predsednik Narodne skupštine u razgovoru sa ambasadorom Kuvajta u Srbiji

Utorak, 16. jul 2013.

Predsednik Narodne skupštine primio ambasadora Kuvajta u Srbiji

Predsednik Narodne skupštine dr Nebojša Stefanović primio je u Domu Narodne skupštine, Nj.E. Favzi Abdulaziza Ahmada Al Jasemu, ambasadora Kuvajta u Srbiji u oproštajnu posetu.


Predsednik Stefanović se zahvalio ambasadoru Al Jasemu na osvedočenom prijateljstvu predanosti koji su, prema njegovoj oceni, doveli do značajnog uspona aktivnosti između Srbije i Kuvajta, posebno u proteklih godinu dana. Naši odnosi napreduju, ocenio je predsednik Stefanović i dodao da su pravi dokaz za tu tvrdnju aktivnosti Investiocionog fonda Kuvajta, dodajući da je očigledno da Srbija postaje sve zanimljivija za investicije pomenuvši pre svega poljoprivredu, energetiku i infrastrukturu kao najzanimljivije za strana ulaganja. I na ovaj način, nastavio je Stefanović, pokazujemo da smo za korak bliže Evropskoj uniji, obezbeđujući bezbednost investicija.

Predsednik Narodne skupštine je zaključio da je ambasadorovo poznavanje Srbije doprinelo unapređenju bilateralne saradnje koja je, kako je ocenio, na najvišem nivou u poslednjih 20 godina.

Zajednički je konstatovano da je značajno unapređena saradnja Srbije sa zemljama Zaliva kao i da će otvaranje novih mogućnosti u komunikacijama, posebno u avio saobraćaju, posebno pospešiti saradnju i kontakte.

Predsednik Stefanović je izrazio ličnu zahvalnost ambasadoru Kuvajta za sve što je učinio i izrazio očekivanje da će i njegov naslednik u Srbiji imati sličan pristup.

Ambasador Al Jasem je saradnju Kuvajta i Srbije ocenio kao vrlo dobru ali i dodao da ima mnogo zajdničkih započetih poslova. Ambasador Kuvajta je naglasio da je prijatelj Srbije, što će i ostati po odlasku sa dužnosti. Al Jasem je obavestio predsednika Narodne skupštine o projektima koji su u toku, posebno o završetku jedne od faze radova na železničkom čvoru „Prokop“ i o izgledima finalizacije dgovora o investicijama Kuvajta u navodnjavanju.


Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5