10. oktobar 2012. Predsednik Narodne skupštine u razgovoru sa ambasadorom Bugarske u Srbiji

10. oktobar 2012. Predsednik Narodne skupštine u razgovoru sa ambasadorom Bugarske u Srbiji

Četvrtak, 11. oktobar 2012.

Predsednik Narodne skupštine primio ambasadora Bugarske u Srbiji

Predsednik Narodne skupštine Nebojša Stefanović primio je juče, 10. oktobra, ambasadora Bugarske, Nj.E. Angela Dimitrova.


Ambasador Bugarske se zahvalio na prijemu, čestitao na izboru predsedniku NSRS i ocenio međuparlamentarnu saradnju u ukupnim bilateralnim odnosima.
Naglasio je ulogu parlamenata u procesima evrointegracija i pozdravio je široku podršku političkih aktera u Srbiji tim procesima. Ambasador Dimiterov je izrazio spremnost bugrsake strane da i danje podrži procese evrointergracija Srbije.
Predsednik NSRS Nebojša Stefanović je izrazio spremnost naše strane za jačanje bilateralne saradnje i posebno ukazao na značaj parlamentarne saradnje na nivou radnih tela, posebno imajući u vidu saradnju sa susednim zemljama kao spoljnopolitički prioritet Srbije.
Takođe je ukazao na značaj ekonomske saradnje posebno u domenima poljoprivrede i energetike.
Predsednik Stefanović je podvukao spremnost parlameneta da podrži trgovinsko-ekonomsku saradnju uz orijentisanost na realne i merljive rezultate. Izrazivši spremnost na razmenu poseta sa predsednikom parlamenta Bugarske i odgovarajućim članovima delegacije zajednički je ocenjeno da bi trebalo unaprediti i kulturnu saradnju polazeći od činjenice da će uzajamno poznavanje dva naroda ojačati spremnost dve države na saradnju.