9. maj 2013. Predsednik Narodne skupštine u razgovoru sa delegacijom UBS banke iz Švajcarske

9. maj 2013. Predsednik Narodne skupštine u razgovoru sa delegacijom UBS banke iz Švajcarske

Petak, 10. maj 2013.

Predsednik Narodne skupštine primio delegaciju UBS banke iz Švajcarske

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Nebojša Stefanović primio je delegaciju od 28 klijenata, potencijalnih investitora UBS banke iz Švajcarske i ambasadora Švajcarske Žana Danijela Ruha.


Klijenti UBS banke interesovali su se koliko je naša zemlja privlačno odredište za eventualna buduća ulaganja i uverili se u potencijale koje posedujemo.
Predsednik Stefanović je istakao u razgovoru da se nada da će ova poseta biti podsticaj i poruka svim investitorima za osnaživanje ekonomskih odnosa sa Srbijom, ali i poziv za uzajamno prenošenje iskustava i dobre prakse.
Predsednik skupštine je upoznao delegaciju sa investicionim mogućnostima Srbije i ukazao da postoje dobri preduslovi za ulaganja u oblasti poljoprivrede, informacionih tehnologija i energetike.
Predsednik Stefanović je pozvao sve investitore da se uključe u poslovni dijalog sa partnerima u Srbiji i da se uvere da su potencijali ove zemlje veliki, ali i nedovoljno iskorišćeni, sa čime su se gosti iz Švajcarske složili.
Stefanović je naglasio brojne pogodnosti zemlje, među kojima povoljan poreski sistem, kvalifikovanu radna snaga i finansijski podsticaj za strana ulaganja. On je ocenio da Srbija, kao političko, ekonomsko i ekspertsko središte regiona, ima izvanredne potencijale za održivi razvoj, ekonomski prosperitet i sve vidove poslovnih inovacija.
Tokom razgovora, predsednik skupštine je naglasio da su borba protiv korupcije i kriminala kao i vladavine prava ključni element napretka Srbije ka EU. Upravo to, kako je ocenio otvara vrata potencijalnim investitorima da se osećaju sigurno i bezbedno na ovom tržištu.
Ukazano je i na sporazum o slobodnoj trgovini sa EU, Rusijom i drugim zemljama ali i na velike mogućnosti za ulaganje u obnovljive izvore energije, saobraćajne infrastrukture, itd.
Predsednik Stefanović je gostima iz Švajcarske poželeo da se u Srbiji dobro osećaju i pronađu ekonomski interes za ulaganja.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
sreda, 25. maj
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja