8. decembar 2022. Predsednik Narodne skupštine predao predsedavanje PS CES predsedniku Velike narodne skupštine Republike Turske

8. decembar 2022. Predsednik Narodne skupštine predao predsedavanje PS CES predsedniku Velike narodne skupštine Republike Turske

Četvrtak, 8. decembar 2022.

Predsednik Narodne skupštine predao predsedavanje PS CES predsedniku Velike narodne skupštine Republike Turske

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije i predsednik Parlamentarne skupštine Crnomorske ekonomske saradnje (PS CES) dr Vladimir Orlić proglasio je danas zatvorenom 60. Generalnu skupštinu PS CES, u čijem radu su učestvovali predstavnici parlamenata svih 13 država članica PS CES, a kojoj je po treći put domaćin NS RS.


Čestitajući i zahvaljujući učesnicima na uloženim naporima da Generalna skupština PS CES protekne u znaku konstruktivne saradnje i razgovora, dr Orlić konstatovao je konkretne doprinose ostvarene u vidu usvojenih dokumenata. „Razmotrili smo izazove i perspektive saradnje u oblasti poljoprivrede nakon pandemije, ulogu parlamenata u stimulisanju stranih investicija i socijalni uticaj izbegličke krize u državama članicama CES. Sve što smo usvojili, od izuzetnog je značaja za budući rad“, rekao je dr Orlić.

Najavio je da će PS CES nastaviti da se bavi značajnim temama, s fokusom na ulogu parlamenata u jačanju energetske bezbednosti i ekonomske sigurnosti. Zaključujući zasedanje, ponovio je opredeljenost NS RS za dalje intenziviranje parlamentarne saradnje ne samo u okviru PS CES, već i u širem Crnomorskom regionu. „Unapred se radujem našem narednom okupljanju“, poručio je predsednik NS RS.

Simboličnim činom predaje čekića predsedniku Velike narodne skupštine Republike Turske Mustafi Šentopu, dr Orlić predao je i predsedavanje Generalnoj skupštini PS CES Republici Turskoj, poželevši narednom domaćinu uspeh u radu i izražavajući uverenje da će iskustvo predsednika Šentopa dati značajne rezultate po svim važnim pitanjima za Organizaciju.

Predsednik Velike Narodne skupštine Republike Turske uručio je predsedniku NS RS počasni orden PS CES za lični doprinos unapređenju međuparlamentarne saradnje u Crnomorskom regionu.


Foto galerijaPrethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
četvrtak, 26. januar

Ceo kalendar dogadjaja