Sreda, 6. jul 2005.

Predsednik Narodne skupštine na otvaranju 42. međuopštinskih omladinskih sportskih igara «Požega 2005»

Ovogodišnje, 42-ge po redu međuopštinske omladinske sportske igre – MOSI, svečano su sinoć otvorene u Požegi.


Ovogodišnje, 42-ge po redu međuopštinske omladinske sportske igre – MOSI, svečano su sinoć otvorene u Požegi. Na poziv predsednika Opštine Požega Milana Stevovića, predsednik Narodne skupštine Predrag Marković prisustvovao je svečanom otvaranju i defileu preko 2.300 učesnika iz 28 gradova Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, koji će se takmičiti u 13 sportskih disciplina.

Na gradskom stadionu u Požegi okupljenim građanima i sportistima predsednik Skupštine je poručio da MOSI oslikavaju duh viteštva i znanja kao i da ove igre služe boljem međusobnom upoznavanju: «Ne postoji drugi način da pobedite nego da znate sebe, upoznate druge i borite se poštujući pravila i zakletvu koju ste dali. Mnogo zla na ovim prostorima se dogodilo jer ljudi nisu poštovali sopstvene zakletve. Nadam se da će i ovogodišnje igre dati još mnogo dobrih sportista našoj zemlji, kao što je to bilo i ranije, jer su sa MOSI potekli jedan Batez, Drobnjak, Divac.», poručio je Marković.

Uz prisustvo narodnih poslanika, predstavnika Vojske SCG, predstavnika Vlade Republike Srbije i mnogobrojnih gostiju 42. MOSI svečano je otvorila istaknuta sportska šampionka Olivera Jevtić.

U Požegi, gradu na slivu tri reke Đetine, Skrapeža i Moravice ovogodišnje Međuopštinske sportske igre trajaće od 06. jula do 10. jula.