25. novembar 2022. Predsednik Narodne skupštine i predsednik Senata Republike Francuske

25. novembar 2022. Predsednik Narodne skupštine i predsednik Senata Republike Francuske

Petak, 25. novembar 2022.

Predsednik Narodne skupštine i predsednik Senata Francuske položili vence na spomenik zahvalnosti Francuskoj

Predsednik Narodne skupštine dr Vladimir Orlić i predsednik Senata Republike Francuske Žerar Larše položili su danas vence na Spomenik zahvalnosti Francuskoj, na Kalemegdanu.


Predsednik Senata Republike Francuske sa delegacijom Senata boravi u zvaničnoj poseti Republici Srbiji, tokom koje se sastao sa delegacijom Narodne skupštine Republike Srbije na čelu sa predsednikom NSRS dr Vladimirom Orlićem, članovima Odbora za spoljne poslove, Odbora za evropske integracije, kao i članovima Poslaničke grupe prijateljstva sa Republikom Francuskom.

Nakon sastanka u Narodnoj skupštini Republike Srbije, dvojica predsednika su se obratila medijima i ocenila posetu kao istorijsku, s obzirom na to da je g. Larše prvi predsednik francuskog Senata koji boravi u našoj zemlji, i kao jasan dokaz kontinuiteta u političkim odnosima, sa akcentom na parlamentarnu saradnju i dalje približavanje dva prijateljska naroda.


Foto galerija


Video (1)

Četvrtak, 24. novembar 2022. | izjave za medije predsednika Narodne skupštine i predsednika Senata Republike Francuske 24.11.2022.