16. decembar 2013. Predsednik Narodne skupštine na sednici Skupštine AP Vojvodine

16. decembar 2013. Predsednik Narodne skupštine na sednici Skupštine AP Vojvodine

Ponedeljak, 16. decembar 2013.

Predsednik Narodne skupštine govorio na sednici Skupštine AP Vojvodine

Predsednik Narodne skupštine dr Nebojša Stefanović istakao je, obraćajući se na 26. sednici Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine, da je cilj Srbije, kao države koja se opredelila za evropski put, efikasno sprovođenje mera i odluka koje će omogućiti izgradnju demokratskog društva, u kome će pravo i pravda biti jednako dostupni svim građanima.


U obraćanju poslanicima Skupštine AP Vojvodine predsednik Stefanović naveo je da je 2013. godina bila godina velikih izazova za Srbiju, ali i velikih uspeha na polju evropskih integracija. Posebno je istakao da je stupanje na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju za Srbiju imalo istorijski značaj.

Govoreći o Rezoluciji o ulozi Narodne skupštine i načelima u pregovorima o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji, o kojoj se danas raspravlja na sednici Narodne skupštine, naglasio je da ona predstavlja potvrdu strateškog cilja i opredeljenja naše države i izrazio očekivanje da će Srbija do 2020. godine postati punopravni član Evropske unije.

Predsednik Narodne skupštine naveo je da je za Srbiju, kao zemlju kandidata za članstvo u Evropskoj Uniji, prioritet saradnja Narodne skupštine i Vlade, koja je nadležna da vodi i koordinira čitav proces pregovora, kako bi u najkraćem roku bili ispunjeni svi potrebni politički, ekonomski, pravni i institucionalni kriterijumi za članstvo. Ocenio je i da su dobri primeri multietičnosti Vojvodine i primeri dobre prakse viševekovnog zajedničkog života na prostoru srpske pokrajine, prednost Srbije u procesu pristupanja evropskoj zajednici.

Govoreći o značaju pristupanja Srbije Evropskoj Uniji, Stefanović je istakao da će se time pre svega obezbediti ekonomski prosperitet, nove investicije, a Srbija će dobiti i mogućnost učešća u institucijama Evropske Unije, čime će steći pravo glasa u ravnopravnom dijalogu i odlučivanju o ključnim nacionalnim pitanjima.


Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2