22. septembar 2023. Predsednik Narodne skupštine sa ambasadorom Ruske Federacije u Republici Srbiji

22. septembar 2023. Predsednik Narodne skupštine sa ambasadorom Ruske Federacije u Republici Srbiji

Petak, 22. septembar 2023.

Predsednik Narodne skupštine dr Vladimir Orlić razgovarao sa ambasadorom Ruske Federacije u Republici Srbiji Bocan-Harčenkom

Predsednik Narodne skupštine dr Vladimir Orlić sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Srbiji Nj.E. Aleksandrom Bocan-Harčenkom. Sagovornici su razmenili mišljenja o bilateralnim odnosima i parlamentarnoj saradnji Republike Srbije i Ruske Federacije.


Dr Orlić je istakao da je cela Srbija ponosna na jučerašnji govor predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića na zasedanju Generalne skupštine UN, koji je tom prilikom preneo snažnu poruku da poštovanje principa i pravila Povelje UN nije izbor, već obaveza, koja je najbrutalnije pogažena baš u slučaju Srbije pre 24, odnosno 15 godina.

„To su učinili oni koji najviše dele lekcije danas, a i danas krše Rezoluciju 1244 u slučaju Kosova i Metohije“, naglasio je dr Orlić.

Predsednik Narodne skupštine dr Orlić je informisao ambasadora Ruske Federacije o izuzetno teškoj situaciji sa kojom se suočava srpsko stanovništvo na Kosovu i Metohiji, te da svakog dana imamo nove primere nasilja koje Kurti sprovodi nad Srbima. „Zato je neprihvatljivo uspostavljanje veštačke ravnoteže, pozivanjem „obe strane na smanjivanje tenzija“, kada se zna da postoji samo jedan generator nasilja na Kosovu i Metohiji, i uvek je ista strana žrtva tog nasilja“, naglasio je dr Orlić.

„Zbog toga je od ogromnog značaja što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pred Generalnom skupštinom UN naglasio da je ubedljiva većina država sveta danas po pitanju KiM na strani Srbije i međunarodnog prava“, istakao je dr Orlić.

Dr Orlić je zahvalio Ruskoj Federaciji na doslednom poštovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta naše zemlje i naglasio da će Srbija ostati posvećena dijalogu i vođenju odgovorne politike mira i stabilnosti.

Ambasador Bocan-Harčenko je istakao da zvanična Moskva prati sva događanja i razume poziciju Srbije, kao i svu složenost situacije.

Sagovornici su razmenili mišljenja i o drugim pitanjima od obostranog značaja.


Foto galerijaPrethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31