24. decembar 2013. Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije sa predsednikom Narodne skupštine Alžira

24. decembar 2013. Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije sa predsednikom Narodne skupštine Alžira

Utorak, 24. decembar 2013.

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije sastao se sa predsednikom Narodne skupštine Alžira

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije, dr Nebojša Stefanović sastao se, tokom zvanične posete Alžiru, sa predsednikom Narodne skupštine Alžira, Mohamedom Larbijem Ould Kalifom.


Tokom sastanka sagovornici su se složili da je potrebno unaprediti ekonomsku saradnju dve zemlje i povećati trgovinsku razmenu i ocenili da postoji obostrana volja da se nastavi sa produbljivanjem saradnje dva parlamenta.
Predsednik Stefanović istakao je da Srbija smatra Alžir jednim od najznačajnijih partnera u širem regionalnom okviru. On je ocenio da su bilateralni odnosi dve zemlje tradicionalno dobri, ali da ima prostora za unapređenje, pre svega, ekonomske saradnje, koju Srbija smatra osnovom razvoja u budućnosti, ali i saradnje u oblasti kulture, vodoprivrede, namenske industrije, poljoprivrede, kao i turizma. Stefanović je ukazao i na značaj međuparlamentarne saradnje, posebno u vidu razmene između parlamentarnih odbora, kako zbog regionalnih integracija, unapređenja bilateralne i multilateralne saradnje i ukupne stabilnosti i razvoja, tako i zbog globalnog rasta značaja parlamentarizma u funkciji pedstavljanja naroda.
Predsednik Narodne skupštine Alžira, Mohamed Larbi Ould Kalifa podsetio je na prijateljske odnose Srbije i Alžira, koji datiraju još od perioda Jugoslavije. On je naveo da se nada budućem produbljivanju ekonomske saradnje dve zemlje, pre svega zbog veoma dobrih stručnjaka koji dolaze iz Srbije. Predsednik Kalifa je istakao da je neophodno da Srbija i Alžir i u budućnosti rade na razvijanju što boljih odnosa i saradnje između dve zemlje u svim oblastima.
Predsednik Narodne skupštine Srbije zahvalio je predsedniku alžirskog Parlamenta na principijelnom stavu Alžira da ne prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
petak, 1. decembar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar događaja