2. januar 2023. Predsednik Narodne skupštine na inauguraciji predsednika Brazila

2. januar 2023. Predsednik Narodne skupštine na inauguraciji predsednika Brazila

Ponedeljak, 2. januar 2023.

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije prisustvovao svečanoj inauguraciji predsednika Brazila

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije dr Vladimir Orlić boravi u zvaničnoj poseti Braziliji, Federativna Republika Brazil, povodom inauguracije predsednika Brazila Nj. E. Luisa Inacia Lule da Silve, u svojstvu izaslanika predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.


Čestitajući predsedniku Brazila da Silvi, dr Orlić je izrazio uverenje da će za vreme njegovog mandata dve zemlje nastaviti da osnažuju višedecenijsko prijateljstvo i intenziviraju politički dijalog. „Očekujemo još dinamičniju i sadržajniju saradnju u svim oblastima od zajedničkog interesa“, poručio je predsednik Narodne skupštine.

Izrazio je zadovoljstvo činjenicom da se ove godine navršava 85 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, kao i bilateralne saradnje koju karakterišu međusobno razumevanje, uvažavanje i podrška po svim važnim pitanjima. Iskoristio je priliku da prenese predsedniku da Silvi zahvalnost na principijelnoj podršci Brazila po pitanju poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije i na podršci koju njegova zemlja pruža stavovima Srbije u međunarodnim organizacijama.

Predsednik Narodne skupštine dr Orlić preneo je iskrene čestitke predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića predsedniku da Silvi kao i želje za uspeh i blagostanje Federativne Republike Brazil, ujedno se zahvalivši na pozivu za učešće na ceremoniji inauguracije koja je prema broju učešća stranih zvaničnika ocenjena kao do sada najveća u istoriji Brazila.

Dr Orlić je na marginama svečanosti održao niz susreta sa visokim zvanicama koje su prisustvovale ceremoniji inauguracije sa kojima je razgovarao o sveukupnim bilateralnim odnosima, kao i o mogućnostima za dodatno jačanje međuparlamentarne i ekonomske saradnje.


Foto galerija