7. decembar 2022. Predsednik Narodne skupštine otvorio 60. plenarno zasedanje Generalne skupštine PS CES

7. decembar 2022. Predsednik Narodne skupštine otvorio 60. plenarno zasedanje Generalne skupštine PS CES

Sreda, 7. decembar 2022.

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije otvorio 60. plenarno zasedanje Generalne skupštine PS CES u Beogradu

U Beogradu je danas otvoreno 60. plenarno zasedanje Generalne skupštine Parlamentarne skupštine Crnomorske ekonomske saradnje (PS CES), koje je okupilo predstavnike parlamenata svih 13 država članica PS CES, a čiji je domaćin po treći put Narodna skupština Republike Srbije.


„Ovo zasedanje je dragocena prilika za otvoren i konstruktivan dijalog, razmenu mišljenja i ideja, na korist svih naših država i građana“, poručio je predsednik Narodne skupštine Republike Srbije i predsednik PS CES dr Vladimir Orlić obraćajući se na ceremoniji otvaranja. „Posvećenost miru, stabilnosti i dijalogu osnovni su postulati od kojih Republika Srbija, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, ne odstupa, što je prepoznato i priznato u svetu, ali i oličeno u konkretnim benefitima za našu zemlju i naš narod – u ekonomskom rastu i razvoju, smanjenoj stopi nezaposlenosti, većem prilivu stranih direktnih investicija. Ove i ovakve rezultate želimo i svima drugima“, rekao je dr Orlić.

Istakao je da je glavna tema Generalne debate, koja se odnosi na ulogu parlamenata u stimulisanju ekonomskog rasta, od značaja ne samo za Crnomorski region, već i šire. Izrazio je uverenje da će rad 60. Generalne skupštine rezultirati konkretnim doprinosima po svim pitanjima koja se u okviru iste razmatraju, i potvrdio spremnost stalne delegacije NS RS za nastavak redovnog učešća na sastancima komiteta i plenarnim zasedanjima. „Sa naše strane ćete uvek naići na istinsku otvorenost za jačanje prijateljskih odnosa i spremnost za dodatno unapređenje saradnje sa svim državama članicama PS CES“, zaključio je predsednik NS RS.

Potpredsednik PS CES i šef stalne delegacije NS RS mr Igor Bečić učesnicima skupa pročitao je pozdravnu poruku predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, a na skupu su se obratili i prvi potpredsednik Vlade za spoljnu politiku i bezbednost i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, kao i Asaf Hadžijev, generalni sekretar PS CES.

Ceremonija zatvaranja 60. Generalne skupštine Parlamentarne skupštine CES biće upriličena u četvrtak, 8. decembra, kada će predsedavanje biti predato Velikoj narodnoj skupštini Republike Turske.


Foto galerijaPrethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5