Subota, 29. decembar 2007.

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije dr Oliver Dulić raspisao pokrajinske i lokalne izbore za 11. maj 2008.godine

Predsednik Narodne skupštine dr Oliver Dulić raspisao je danas u Domu Narodne skupštine pokrajinske i lokalne izbore za 11. maj 2008. godine.Predsednik Narodne skupštine dr Oliver Dulić raspisao je danas u Domu Narodne skupštine pokrajinske i lokalne izbore za 11. maj 2008. godine.

U izjavi za javnost, predsednik Dulić je rekao:

“Poštovani građani,

Imam veliko zadovoljstvo da vam saopštim da sam danas raspisao pokrajinske i lokalne izbore na teritoriji Republike Srbije za 11. maj 2008. godine.

Ovaj čin je dvostruko važan za našu zemlju. Narodna skupština je donošenjem paketa zakona koji uređuju lokalnu samoupravu uspela da ispuni sve obaveze koje smo imali u skladu sa Ustavnim zakonom.

Pored toga, sprovođenjem izbora za poslanike teritorijalne autonomije i odbornike u skupštinama gradova i opština, završiće se proces konstituisanja državnih organa u skladu sa novim Ustavom Republike Srbije. Podsetiću vas da je taj proces započeo izborom narodnih poslanika, a nastavljen je izborom Vlade i sudija Ustavnog suda.

Koristim ovu priliku da se zahvalim narodnim poslanicima na spremnosti da, kada je to potrebno i danonoćnim radom, donesu sve zakone potrebne za funkcionisanje državnih organa. Zahvaljujem i skupštinskoj službi i novinarima na spremnosti da isprate tako živu zakonodavnu aktivnost našeg parlamenta.

Posebno želim da istaknem atmosferu dogovaranja i kompromisa, ne samo unutar stranaka vladajuće koalicije, već i u odnosima između vladajućih i opozicionih stranaka.

Upravo zahvaljujući tom duhu tolerancije i posebnom angažovanju narodnih poslanika bilo je moguće da u proteklih sedam meseci donesemo 71 zakon, među kojima su i dva zakona o budžetu koji su poseban ispit za svaku vlast, a obavljen je i veliki broj imenovanja u najvažnijim državnim institucijama. U izuzetno složenim okolnostima, ovaj saziv Narodne skupštine se pokazao kao najefikasniji od uvođenja višestranačja.

Nadam se da će duh koji vlada u ovom sazivu Narodne skupštine postati uobičajen u našem parlamentarnom i političkom životu. Za našu zemlju je od izuzetnog značaja da Narodna skupština i u narednom periodu zadrži ovaj nivo efikasnosti da bismo zakonima koje budemo donosili dali najveći doprinos jačanju demokratskih institucija, poboljšanju standarda građana i evropskim integracijama.”Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
subota, 28. januar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja