19. septembar 2023. Predsednik Narodne skupštine na obeležavanju 57-godišnjice osnivanja Matematičke gimnazije

19. septembar 2023. Predsednik Narodne skupštine na obeležavanju 57-godišnjice osnivanja Matematičke gimnazije

Utorak, 19. septembar 2023.

Predsednik Narodne skupštine na obeležavanju 57-godišnjice osnivanja Matematičke gimnazije

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije dr Vladimir Orlić prisustvovao je danas svečanom obeležavanju Dana škole – 57. godina od osnivanja Matematičke gimnazije.


Predsednik Orlić čestitao je učenicima i profesorima Dan škole i istakao da Matematička gimnazija gotovo šest decenija školuje najuspešnije mlade ljude, koji svojoj školi donose najviša odličja sa svetskih takmičenja, čime na najbolji način predstavljaju Srbiju, a to država danas prepoznaje i zna da ceni pružajući i konkretnu podršku.

,,I sve što danas u državi radimo namenjeno je vama i jeste zalog za bolju budućnost, jer naša budućnost ste vi - mladi, pametni i uspešni ljudi. Za Srbiju bi najznačajnije bilo da upravo u njoj vi gradite svoju budućnost, da u njoj formirate svoje porodice i da se ostvarite na profesionalnom planu. To je cilj kojem smo posvećeni svi: od predsednika države, preko Narodne skupštine i Vlade, do gradova i opština – svi se nalazimo na tom zadatku’’, istakao je predsednik Orlić.

Posebno se zahvalio profesorima Matematičke gimnazije na izuzetnoj predanosti, posvećenosti i trudu da od učenika stvore izvanredne stručnjake, ali, pre svega, dobre ljude, one koji su ne samo uspeli da iskoriste svoje potencijale, nego su izgradili i vrline i u kojima se ljudski kvaliteti umnožavaju na najlepši mogući način.

,,Zato vam želim da svi zajedno, i profesori i đaci, kao i svi divni i posvećeni ljudi koji u ovoj školi rade, nastavite putem sjajnog uspeha još mnogo godina, sa verom u sebe i državu koja stoji uz vas, u našu Srbiju’’, poručio je predsednik Orlić.

Ovom prilikom školi je uručena donacija Narodne skupštine u vidu računara koje će koristiti učenici koji su postigli najznačajnije uspehe na brojnim takmičenjima.

Matematička gimnazija osnovana je 19. septembra 1966. godine. Odlukom Vlade Republike Srbije određena je kao ustanova od posebnog interesa za Republiku Srbiju. Njeni učenici na međunarodnim takmičenjima osvojili su više stotina medalja.


Foto galerija