Ponedeljak, 4. decembar 2006.

Predsednik Marković podneo završni izveštaj o radu Narodne skupštine

Predsednik Narodne skupštine Predrag Marković predstavio je danas javnosti redovni Izveštaj o radu Narodne skupštine, koji je ujedno i završni izveštaj o radu ovog saziva parlamenta.


Predsednik Narodne skupštine Predrag Marković predstavio je danas javnosti redovni Izveštaj o radu Narodne skupštine, koji je ujedno i završni izveštaj o radu ovog saziva parlamenta.

Govoreći o rezultatima postignutim u periodu od 1000 dana rada, predsednik Marković je istakao da je ovaj saziv Narodne skupštine usvojio najviše zakona u istoriji srpskog parlamentarizma za šta je dobio pozitivne ocene u godišnjim izveštajima Evropske komisije o napretku Srbije u procesu pridruživanja Evropskoj uniji. On se zahvalio svim odgovornim narodnim poslanicima i stručnoj službi na radu u procesu pripreme, razmatranja, rasprave i usvajanja 260 zakona, kao i predstavnicima medija koji su omogućili da javnost dobija tačne podatke o radu Narodne skupštine. Predsednik Marković se posebno zahvalio svim građanima koji su u okviru programa «Otvorena vrata» posetili Narodnu skupštinu, a kojih je u periodu od 2004. godine do danas bilo preko 10.000, uz šaljivu napomenu da je za razliku od prethodnog perioda više bilo onih građana koji su posetili Narodnu skupštinu ili ispred nje pozdravljali važne državne promene, nego onih koji su ispred nje protestvovali.

Predsednik Marković je istakao da novi saziv Narodne skupštine čeka niz nezavršenih poslova, koje je nakon izbora neophodno završiti, i niz sistemskih zakona koje treba pripremiti i usvojiti, uz napomenu da Predlog zakona o odlikovanjima, koji se nalazi u skupštinskoj proceduri i Predloge zakona o grbu, zastavi i himni i zakona o Narodnoj skupštini takođe treba usvojiti, jer su to sada i ustavne kategorije.

Predsednik Marković je još jednom ponovio da se neće kandidovati ni na jednoj izbornoj listi za predstojeće parlamentarne izbore i poželeo mnogo sreće učesnicima u izbornom procesu i novom sazivu Narodne skupštine.

O rezultatima rada Narodne skupštine više možete pročitati ovde.....Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1