Subota, 19. decembar 2015.

Predsednica Narodne skupštine sazvala Desetu sednicu Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine u 2015. godini

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković sazvala je Desetu sednicu Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine u 2015. godini za ponedeljak, 21. decembra, sa početkom u 10 časova.


Na dnevnom redu su liste kandidata za izbor Tužioca za organizovani kriminal i za izbor Tužioca za ratne zločine, koje je podnela Vlada Srbije.

Pred poslanicima će biti predlozi odluka o izboru javnih tužilaca u višim javnim tužilaštvima u Beogradu, Leskovcu, Novom Pazaru, Negotinu, Čačku, Prokuplju, Vranju, Nišu, Valjevu, Smederevu, Sremskoj Mitrovici, Subotici, Somboru, Zrenjaninu, Šapcu, Kragujevcu, Kruševcu, Kraljevu i Jagodini, koje je podnela Vlada Srbije.

Na dnevnom redu su i predlozi odluka o izboru javnog tužioca u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, o izboru javnog tužioca u Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, o izboru javnog tužioca u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Na ovoj sednici biće razmatrani i predlozi odluka o izboru javnih tužilaca u osnovnim javnim tužilaštvima u Kragujevcu, Požegi, Lebanu, Raški, Obrenovcu, Lazarevcu, Vladičinom Hanu, Velikom Gradištu, Požarevcu, Užicu, Ubu, Gornjem Milanovcu, Smederevu, Sremskoj Mitrovici, Vršcu, Novom Sadu, Subotici, Bačkoj Palanci, Senti, Bečeju, Zrenjaninu, Kikindi, Aranđelovcu, Jagodini, Trsteniku, Kraljevu, Čačku, Kruševcu i Paraćinu, koje je podnela Vlada.

Predsednica Narodne skupštine je kao tačke dnevnog reda predložila i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezima na upotrebu, držanje i nošenje dobara, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o tržištu kapitala, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dobit pravnih lica, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak građana i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje.

Poslanici će razmatrati i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o republičkim administrativnim taksama, Predlog zakona o preuzimanju obaveza Javnog Preduzeća ''Srbijagas'' Novi Sad prema privrednom društvu ''Naftna industrija Srbije a.d. Novi Sad i pretvaranju tih obaveza u javni dug Republike Srbije, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu (Projekat za unapređenje konkurentnosti i zapošljavanja) između Republike Srbije i Međunarodne banka za obnovu i razvoj, Predlog zakona o davanju garancije Republike Srbije u korist Societe Generale Banka Srbija a.d. Beograd, za izmirivanje obaveza Javnog preduzeća ''Srbijagas'' Novi Sad po osnovu ugovora o dugoročnom kreditu za izgradnju razvodnog gasovoda Aleksandrovac – Brus – Kopaonik – Raška – Novi Pazar – Tutin.

Na dnevnom redu će biti i Predlog zakona o zadrugama, Predlog zakona o privrednim komorama, Predlog zakona o centralnoj evidenciji privremenih ograničenja prava lica registrovanih u Agenciji za privredne registre, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o privatizaciji, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o pravu na besplatne akcije i novčanu naknadu koju građani ostvaruju u postupku privatizacije i Predlog zakona o obnovi nakon elementarne i druge nepogode.

Skupština Srbije će razmatrati i Predlog zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o naučnoistraživačkoj delatnosti, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu, Predlog zakona o zaštiti zemljišta, koje je podnela Vlada.

Sednica će biti održana u Velikoj sali Doma Narodne skupštine Republike Srbije u Beogradu, Trg Nikole Pašića broj 13.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
sreda, 6. decembar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar događaja