5. maj 2015. Predsednica Narodne skupštine sastala se sa predsednikom Narodne skupštine Kuvajta

5. maj 2015. Predsednica Narodne skupštine sastala se sa predsednikom Narodne skupštine Kuvajta

Utorak, 5. maj 2015.

Predsednica Narodne skupštine sastala se sa predsednikom Narodne skupštine Kuvajta

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković, koja boravi u zvaničnoj poseti Kuvajtu, sastala se sa predsednikom Narodne skupštine Države Kuvajt Marzuk Ali al-Ganimom, a na sastanku je istaknuto da su odnosi dve zemlje dobri i tradicionalno prijateljski, kao i da ima prostora da se dalje razvijaju na svim nivoima - parlamentarnom, privrednom i kulturnom.


Gojković je istakla da ima prostora i želje za unapređenje već dobrih odnosa dve zemlje, kao i da je Srbija zainteresovana za intenziviranje saradnje kako između dva parlamenta, čemu doprinose kontakti predstavnika dva naroda, tako i za razvijanje ekonomskih odnosa.

Predsednica Narodne skupštine naglasila je da je Srbija posvećena reformama i da je Parlament u proteklih godinu dana doneo 200 zakona, među kojima su mnogi reformski, poput zakona o radu, privatizaciji, planiranju i izgradnji, čiji je cilj da poboljša ambijent za ulaganja i privuče strane investicije.

Gojković je navela da je ovo prva poseta predsednika Skupštine Srbije Kuvajtu i pozvala predsednika Narodne skupštine Kuvajta Marzuk Ali al- Ganima da dođe u posetu Srbiji.

Marzuk Ali al-Ganim rekao je da su odnosi Srbije i Kuvajta jako dobri i izrazio nadu da će nakon posete predsednice Skupštine Srbije biti još čvršći. On je ukazao na dugu istoriju diplomatskih odnosa i njihov značaj i podsetio da su upravo kule, koje su simbol Kuvajta, delo srpskih graditelja.

Gojković će sutra, drugog dana zvanične posete Kuvajtu, razgovarati sa emirom šeikom Sabah al-Ahmed al-Sabahom i premijerom Kuvajta šeikom Dzebar al-Mubarak al-Sabahom.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
nedelja, 24. septembar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar događaja