6. maj 2015. Predsednica Narodne skupštine sastala se sa emirom šeikom Sabah al-Ahmad al-Sabahom

6. maj 2015. Predsednica Narodne skupštine sastala se sa emirom šeikom Sabah al-Ahmad al-Sabahom

Sreda, 6. maj 2015.

Predsednica Narodne skupštine sastala se sa emirom šeikom Sabah al-Ahmad al-Sabahom

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković, koja boravi u zvaničnoj poseti Kuvajtu, sastala se danas sa emirom šeikom Sabah al-Ahmad al-Sabahom.


Na sastanku je istaknuto da su odnosi Srbije i Kuvajta tradicionalno dobri i prijateljski i da postoji obostran interes da se saradnja i dalje unapređuje u svim oblastima.

Gojković je naglasila da između dve države postoji duga istoriji dobrih diplomatskih odnosa i izrazila uverenje da će ova poseta Kuvajtu doprineti unapređenju i intenziviranju tih odnosa.

Gojković je rekla da očekuje da će ova poseta dodatno otvoriti vrata saradnje, kao i da će uslediti i susreti drugih najviših zvaničnika Srbije i Kuvajta.

Predsednica Narodne skupštine zahvalila se emiru na pomoći Kuvajta Srbiji tokom poplava, koje su u maju prošle godine pogodile našu zemlju i navela da Srbija obnavlja uništenu infrastrukturu i uz pomoć prijatelja kao što je i Kuvajt. Gojković je čestitala emiru šeiku Sabah al-Ahmad al-Sabahu na zasluženom priznanju „humanitarni lider“ koje je dobio od Ujedinjenih nacija.

Šeik Sabah al-Ahmad al-Sabah je izrazio zadovoljstvo zbog susreta sa predsednicom Narodne skupštine Republike Srbije i uverenje da će njena poseta dati pozitivne rezultate u odnosima dve države.

Podsećajući na dugu istoriju odnosa, emir je rekao da između dve države postoji veliko poverenje i dugogodišnji prijateljski odnosi.

Gojković je razgovarala i sa premijerom Kuvajta šeikom Džaber al-Mubarak al-Sabahom, a posetila je i kuvajtsko Društvo crvenog polumeseca, koje je učestvovalo u pomoći Srbiji tokom poplava.

Gojković se juče, kada je započela posetu Kuvajtu, sastala sa predsednikom Narodne skupštine Države Kuvajt Marzuk Ali al-Ganimom, na čiji poziv je i posetila Kuvajt.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1