8. oktobar 2014. Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković u razgovoru sa predsednikom Predstavničkog doma Parlamenta Češke Republike Janom Hamačekom

8. oktobar 2014. Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković u razgovoru sa predsednikom Predstavničkog doma Parlamenta Češke Republike Janom Hamačekom

Sreda, 8. oktobar 2014.

Predsednica Narodne skupštine razgovarala sa predsednikom Predstavničkog doma Parlamenta Češke Republike

Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković razgovarala je u Pragu sa predsednikom Predstavničkog doma Parlamenta Češke Republike Janom Hamačekom, koji je pružio punu podršku Srbiji na evropskom putu.


Gojković je istakla da je Srbija posvećena evropskim integracijama kao svom prvom spoljnopolitičkom prioritetu i zahvalila Hamačeku na snažnoj i kontinuiranoj podršci koju Češke pruža našoj zemlji.
Predsednica Narodne skupštine rekla je da je izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije povoljan, da pokazuje da je naša zemlja ostvarila napredak i da očekuje da će do kraja godine doći do otvaranja pregovaračkih poglavlja. Gojković je navela i da će izveštaj Evropske komisije sutra biti predstavljen i u Skupštini Srbije.
Hamaček je naglasio da Češka podržava Srbiju na putu ka EU, da Srbiji ne treba postavljati nemoguće uslove i dodao da prioritet u integracijama Evropske unije treba dati zemljama Balakna.
Gojković i Hamaček razgovarali su i o situaciji na Bliskom istoku i o učešću građana zemalja EU i Balkana u sukobima u tom regionu i založili se za saradnju u rešavanju tog pitanja. Gojković je obavestila Hamačeka da je danas pred poslanicima Skupštine Srbije dopuna Krivičnog zakonika, kojim se uvode kaznene sankcije za one koji učestvuju u oružanim sukobima u inostranstvu.
Gojković i Hamaček složili su se i da su odnosi između Srbije i Češke tradicionalno dobri i prijateljski.
Predsednica Narodne skupštine tokom današnje posete Češkoj razgovaraće i sa predsednikom Češke Milošem Zemanom, potpredsednikom Senata Parlamenta Češke Pšemislom Sobotkom, i ministrom spoljnih poslova Lubomirom Zaoralekom.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
petak, 1. decembar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar događaja