30. januar 2012. Predsednica Narodne skupštine prof. dr Slavica Đukić Dejanović otvorila javno slušanje ”Narodna skupština na putu evropskih integracija”

30. januar 2012. Predsednica Narodne skupštine prof. dr Slavica Đukić Dejanović otvorila javno slušanje ”Narodna skupština na putu evropskih integracija”

Ponedeljak, 30. januar 2012.

Predsednica Narodne skupštine otvorila javno slušanje ”Narodna skupština na putu evropskih integracija”

«Većina aktivnosti Narodne skupštine poslednjih godina imala je za svoju svrhu težnju da zakonodavno-pravni sistem Srbije prilagodimo pravnom sistemu zajednice koju vidimo kao našu porodicu i da, posledično, našim građanima omogućimo život koji se u toj porodici podrazumeva“, rekla je predsednica Narodne skupštine Republike Srbije prof.dr Slavica Đukić Dejanović, otvarajući javno slušanje "Narodna skupština na putu evropskih integracija".


Podsetivši da je veliki broj akata koji je donet deo evropske agende, Đukić Dejanović je ukazala da od 2010. svaki predlog zakona sadrži i potvrdu usaglašenosti sa evropskim zakonodavstvom. "Tu su i zakoni o restituciji, finansiranju političkih aktivnosti, rehabilitaciji, jednom rečju, svi ključni zakoni koji su nas kandidovali za ocenu šampiona evropskih integracija", navela je predsednica Narodne skupštine.Sumirajući evropske težnje Narodne skupštine, ona je rekla da su, tokom mandata koji je na isteku, poslanici na Odboru za evropske integracije sučeljavali mišljenja za i protiv EU. Predsednica je navela da je krilatica Vinstona Čerčila "EU nije otoman na kome ćemo se odmarati, već radni sto na kome ćemo vredno raditi i na taj način se predstaviti kao ravnopravni partneri u evropskoj porodici", kumovala mnogim razlikama u našim stavovima.


Oni koji EU vide kao otoman na kome ćemo se odmarati ne smatraju da je on udoban, dok drugi koji ga vide kao radni sto misle drugačije i raduju se onome što će nas učiniti boljima, ocenila je predsednica Narodne skupštine i napomenula da su oba mišljenja legitimna.

Slavica Đukić Dejanović je navela da će, kada Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju stupi na snagu, u Skupštini biti formiran zajednički odbor u kome će učestvovati srpski poslanici sa kolegama iz Evropskog parlamenta.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
nedelja, 24. septembar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar događaja