Utorak, 2. decembar 2014.

Predsednica Narodne skupštine sazvala Devetu sednicu Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2014. godini

Predsednica Narodne Skupštine Republike Srbije Maja Gojković sazvala je Devetu sednicu redovnog zasedanja za četvrtak, 4. decembra sa početkom u 10 sati, na kojoj će biti devet tačaka dnevnog reda, među kojima je Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji, koji je podnela Vlada.


Pred poslanicima će biti Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu (Projekat hitne sanacije od poplava) između Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj i Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o garanciji (Projekat – Prelazak sa analognog na digitalni signal) između Republike Srbije i Evropske banke za obnovu i razvoj, koje je podnela Vlada Srbije.

Na dnevnom redu biće Predlog zakona o potvrđivanju Evropske konvencije o zaštiti audiovizuelnog nasleđa i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o saradnji između Republike Srbije i Svete stolice u oblasti visokog obrazovanja, koje je podnela Vlada.

Poslanici Narodne skupštine razmatraće Predlog odluke o pravilima o sprovođenju javnog konkursa za izbor kandidata za članove Programskog saveta Javne medijske ustanove ''Radio-televizija Srbije'', koji je podnela grupa od 13 narodnih poslanika i Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koji je podnela Poslanička grupa Srpska napredna stranka.

Na dnevnom redu biće i Predlog odluke o izboru člana Saveta guvernera Narodne banke Republike Srbije, koji je podneo Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava, kao i Predlog odluke o izmenama Odluke o utvrđivanju sastava stalnih delegacija Narodne skupštine Republike Srbije u međunarodnim parlamentarnim institucijama, koji je podnela Maja Gojković, predsednik Narodne skupštine.

Sednica će se održati u Velikoj sali Doma Narodne skupštine Republike Srbije u Beogradu, Trg Nikole Pašića broj 13.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6