Utorak, 10. jul 2007.

Potpredsednik Radojko Obradović razgovarao sa parlamentarcima Velike Britanije

Potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije Radojko Obradović primio je danas delegaciju Odbora Parlamenta Velike Britanije za inostrane poslove, predvođenu predsednikom Odbora Majkom Gejpsom (Mike Gapes).Potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije Radojko Obradović primio je danas delegaciju Odbora Parlamenta Velike Britanije za inostrane poslove, predvođenu predsednikom Odbora Majkom Gejpsom (Mike Gapes).

Pozdravljajući goste, potpredsednik Obradović je istakao da nakon parlamentarnih izbora u Srbiji i formiranja nove Vlade, Srbiju očekuje period uklađivanja propisa sa zakonodavstom Evropske unije, ali i dalje jačanje institucija, pre svega Narodne skupštine. On je dodao da su iskustva Velike Britanije dobrodošla, kao i iskustva drugih zemalja, kako Srbija ne bi ponovila greške zemalja u tranziciji.

Potpredsednik Obradović je ukazao britanskim kolegama da je u Narodnoj skupštini u pripremi Nacrt zakona o Narodnoj skupštini, koji će omogućiti da se rad Parlamenta unapredi i uspostavi puna kontrola izvršne vlasti.

Potpredsednik Obradović je istakao da je stav Narodne skupštine o statusu Kosova i Metohije veoma jasan i da se zasniva na poštovanju međunarodnog prava. Narodna skupština je do sada donela nekoliko Rezolucija, stav parlamentarnih stranaka je jedistven, a pregovarački tim Srbije je u Narodnoj skupštini dobio punu podršku. Potpredsednik Obradović je obavestio britanske parlamentarce da je u toku izrada nove Rezolucije i dodao da očekuje da će Narodna skupština dati punu podršku radu Vlade Republike Srbije, kao i da se do rešenja pitanja statusa Kosova i Metohije može doći samo pregovorima, jer je Kosovo sastavni deo međunarodno priznate države Srbiuje, a svaka promena državnih granica znači kršenje međunarodnog prava.

Sastanku potpredsednika Narodne skupštine i delegacije Parlamenta Velike Britanije prisustvovalli su i generalni sekretar Narodne skupštine Tamara Stojčević i Ambasador Velike Britanije u Srbiji, Nj.E. Stiven Vordsvort (Stephen Wordsworth).
Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31