25. decembar 2015. Potpredsednik Narodne skupštine Vladimir Marinković  sa ambasadorom Države Katar u Republici Srbiji

25. decembar 2015. Potpredsednik Narodne skupštine Vladimir Marinković sa ambasadorom Države Katar u Republici Srbiji

Petak, 25. decembar 2015.

Potpredsednik Narodne skupštine Vladimir Marinković sastao se sa ambasadorom Države Katar u Republici Srbiji

Potpredsednik Narodne skupštine prof. dr Vladimir Marinković sastao se 25. decembra, u Domu Narodne skupštine sa ambasadorom Države Katar u Republici Srbiji Nj.E. šeikom Mubarak bin Fahad Al Tanijem.


Prof. dr Vladimir Marinković, poželeo je dobrodošlicu ambasadoru Katara u Srbiji i istakao da je kontinuiranje sastanaka veoma bitno kako bi se pospešila ekonomska saradnja, kao i da je Srbija otvorena za sve vidove investicija. Marinković je tom prilikom dodao da želi da Srbija i Katar dostignu nivo saradnje, kakvu Srbija ima sa Azerbejdžanom. „Želimo da naša saradnja bude što konkretnija, Srbija je zemlja koja želi brzo da se razvija, a naš strateški cilj je ulazak Srbije u Evropsku uniju. U Srbiji je poznato da Katar ima odličnu spoljnu ekonomiju i naš cilj je da dovedemo katarske kompanije da investiraju u našu zemlju“. Marinković je takođe dodao da bliskom saradnjom dve zemlje mogu da se unaprede potencijali i Srbije i Katara.

Nj.E. šeik Mubarak bin Fahad Al Tani, zahvalio se na inicijativi i pozivu na sastanak rekavši da je uputio pismo Ministarstvu spoljnih poslova u Kataru, radi osnivanja Poslaničke grupe prijateljstva sa Srbijom, i izrazio želju da se organizuju i lične posete članova poslaničkih grupa prijateljstva. On je istakao da su u toku završne pripreme za potpisivanje sporazuma o ekonomskoj, trgovinskoj i tehničkoj saradnji, kao i mogućnosti potpisivanja sporazuma o saradnji ministarstava spoljnih poslova. U nastavku izlaganja ambasador je dodao i da veliki potencijal Srbije leži u poljoprivredi i da bi saradnja mogla da se razvije i na tom nivou, kao i da već postoje zainteresovane kompanije iz Katara koje bi započele investicije u Srbiji, a koje posluju širom sveta. Marinković je dodao da je siguran da će sve sporazume koji budu bili potpisani između dve zemlje, Narodna skupština podržati i ratifikovati, a da poljoprivreda može biti jedan od stubova saradnje dve zemlje.

Na sastanku je bilo reči i o planovima oko organizovanja nedelje kulture koja bi se održala naredne godine, a prisutni su zaključili da će naredne godine zajedničkim snagama pokušati da ojačaju međusobnu saradnju.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
nedelja, 28. maj
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja