14. maj 2021. Potpredsednik Narodne skupštine Stefan Krkobabić sa  delegacijom Skupštine grada Bijeljine

14. maj 2021. Potpredsednik Narodne skupštine Stefan Krkobabić sa delegacijom Skupštine grada Bijeljine

Petak, 14. maj 2021.

Potpredsednik Narodne skupštine Stefan Krkobabić razgovarao sa delegacijom Skupštine grada Bijeljine

Potpredsednik Narodne skupštine Stefan Krkobabić održao je danas sastanak sa delegacijom Skupštine grada Bijeljine, na kom su razmenili iskustva o vlasti na lokalnom i republičkom nivou.


Krkobabić je poželeo dobrodošlicu delegaciji i upoznao ih sa radom redovnog zasedanja Narodne skupštine. Naveo je da je od početka XII saziva Skupština usvojila 98 zakonskih predloga, te da pandemija nije usporila rad izvršne i zakonodavne vlasti. Dodao je da je Narodna skupština pokazala da je centar dijaloga i da je otvorena sa sve koji u dijalogu žele da učestvuju. Posebnu zahvalnost izrazio je poslaniku Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine Aleksandru Đurđevu, koji je imao važnu ulogu u susretu potpredsednika i delegacije Bijeljine.

Milenko Mitrović, potpredsednik Skupštine grada Bijeljine, naveo je da su lokalni izbori u Bijeljini bili neizvesni, i da je stranka iz koje Mitrović dolazi – Pokret za Bijeljinu, osnovana 2018. godine, od strane mladih i ambicioznih ljudi u Bijeljini, osvojila jedno odborničko mesto na izborima 2020. godine, te da stranka pripada delu aktuelne većine u ovom gradu. Mitrović je naveo da je po četvrti put izabran za odbornika Skupštine grada i dodao da je ambicija Pokreta da se kandiduju i na republičkim izborima. Potpredsednik Skupštine grada Bijeljine iskoristio je priliku da ukaže na značajnu pomoć koju je uputila Republika Srbija, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, i projektu izgradnje autoputa, koji će ostvariti prostor za buduće investicije u Republici Srpskoj. Tim projektom učvrstiće se već utemeljene veze Republike Srpske i Republike Srbije.

Delegaciju je pozdravio i narodni poslanik Dragan M. Marković, koji je čestitao na uspehu Pokretu za Bijeljinu i rekao da je najbolji način za brisanje teritorijalnih granica ulaganje i investiranje u zajedničke projekte.

Sagovornici su razgovarali i o visokom stepenu zajedništva, zajedničkom prosperitetu i interesima Republike Srbije i Republike Srpske.

Za kraj sastanaka, Mitrović je pozvao potpredsednika Narodne skupštine da poseti Bijeljinu i Republiku Srpsku, kako bi nastavili da unapređuju saradnju, a potpredsednik Skupštine istakao je da bi ovakvi susreti trebalo da postanu stalna praksa, kako bi zajednički interesi postali vidljiviji.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
nedelja, 24. oktobar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja