11. oktobar 2017.  Potpredsednik Marinković sa direktorom Geološkog zavoda Srbije na izložbi „Geologija Srbije“

11. oktobar 2017. Potpredsednik Marinković sa direktorom Geološkog zavoda Srbije na izložbi „Geologija Srbije“

Sreda, 11. oktobar 2017.

Potpredsednik Narodne skupštine prof. dr Vladimir Marinković otvorio izložbu „Geologija Srbije“

U Domu Narodne skupštine otvorena je izložba „Geologija Srbije“ koju priređuje Geološki zavod Srbije, povodom godišnjeg skupa Evropskog geološkog zavoda (EuroGeoSurvey), u Beogradu, od 9. do 13. oktobra.


Izložbu je svečano otvorio potpredsednik Narodne skupštine prof. dr Vladimir Marinković i tom prilikom istakao da ona predstavlja svojevrstan skup prirodnih bogatstava Srbije u vidu rezultata rada srpskih geologa, od čega je jedan deo valorizovan, dok će drugi deo ostati kao trajno bogatstvo budućim naraštajima i svim građanima Srbije.

Marinković je naglasio da je rad Geološkog zavoda Srbije i Rudarsko-geološkog fakulteta od izuzetnog značaja za brzu i dinamičnu integraciju Srbije u Evropsku uniju i usklađivanje domaćeg zakonodavstva sa standardima u ovoj oblasti, u okviru acquis communautaire.

„Srbija će stajati iza geologa i gledati da što više investira u nauku i ovaj vid istraživanja“, poručio je Marinković i dodao da će Narodna skupština i država Srbija nastaviti da pružaju podršku svim naporima Rudarsko-geološkog fakulteta i Geološkog zavoda Srbije.

Prisutnima se, u ime organizatora, obratio i direktor Geološkog zavoda Srbije prof. dr Dragoman Rabrenović koji je istakao da je cilj izložbe da prikaže novi razvojni potencijal srpske geologije i postavi je na mesto koje joj pripada. Dodao je da izložba govori o prvom velikom progresu geologije u Srbiji, daje osvrt i na školovanje kadrova u ovoj oblasti, predstavlja i bogate aktivnosti Geološkog zavoda Srbije kroz izrađene geološke, hidrogeološke i inženjersko-geološke karte i prikazuje eksponate važnih ruda i mineralnih sirovina, kao najvećih prirodnih bogatstava Srbije.

Rabrenović se zahvalio i Narodnoj skupštini kao i predsednici Maji Gojković na gostoprimstvu i podršci u realizaciji izložbe u okviru godišnjeg skupa Evropske asocijacije geoloških zavoda.

Video (1)

Sreda, 11. oktobar 2017. | potpredsednik Narodne skupštine prof. dr Vladimir Marinković otvara izložbu „Srpska geologija“ 11.10.2017.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Ponedeljak, 20. avgust
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar događaja