28. januar 2020. Potpredsednik Narodne skupštine Veroljub Arsić i odlazeći  ambasador Kazahstana u Srbiji Nurbah Rustemov

28. januar 2020. Potpredsednik Narodne skupštine Veroljub Arsić i odlazeći ambasador Kazahstana u Srbiji Nurbah Rustemov

Utorak, 28. januar 2020.

Potpredsednik Narodne skupštine Veroljub Arsić primio odlazećeg ambasadora Kazahstana u Srbiji

Potpredsednik Narodne skupštine Veroljub Arsić sastao se u Domu Narodne skupštine sa odlazećim ambasadorom Kazahstana u Srbiji Nj.E. Nurbahom Rustemovim.


Arsić je istakao važnost intenziviranja saradnje Srbije i Kazahstana, koja je značajno unapređena nakon otvaranja ambasade Kazahstana u Beogradu prošle godine.

Prema njegovim rečima, posete predsednice Narodne skupštine Maje Gojković i predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kazahstanu doprinele su još boljoj saradnji i međusobnom razumevanju. Arsić je naglasio i veliki značaj parlamentarne saradnje istakavši da je Poslanička grupa prijateljstva sa Kazahstanom jedna od najbrojnijih i najaktivnijih u parlamentu.

Potpredsednik Narodne skupštine zahvalio se na poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije i izrazio nadu da će saradnja i podrška i u budućnosti biti progresivna.

Pored saradnje na političkom i ekonomskom planu, Arsić je istakao i prostor za saradnju u oblasti kulture. „Veća saradnja u oblasti kulture pomaže nam da se bolje razumemo, a samim tim, i više uvažavamo i pomažemo jedni drugima“, zaključio je Arsić.

Odlazeći ambasador Kazahstana u Srbiji Nurbah Rustemov potvrdio je da Kazahstan podržava teritorijalni integritet Republike Srbije i dodao da će se čvrsto držati tog stava na međunarodnoj političkoj sceni.

Rustemov je takođe istakao značaj saradnje na parlamentarnom nivou i zamolio narodne poslanike da podrže predlog uspostavljanja direktne avio linije između Beograda i glavnog grada Kazahstana.

„Direktna avio linija predstavljala bi osnovu za osnaživanje trgovine i razvoj preduzetništva između naših dveju zemalja. Time bi se značajno unapredio i turizam, a građani Kazahstana bili bi u mogućnosti da bolje upoznaju Beograd“, objasnio je ambasador.

Sastanku su prisustvovali i dolazeći ambasador Kazahstana u Srbiji Gabit Sizdikbekov i narodni poslanik Dragomir Karić.

Sizdikbekov je istakao da će se dobra saradnja koju je uspostavio prethodni ambasador nastaviti i dodao da postoji prostor za unapređenje saradnje u mnogim oblastima, među kojima su ekonomija, kultura i turizam. On se zahvalio na odličnoj parlamentarnoj saradnji, što, kako navodi, potvrđuje i činjenica da je Poslanička grupa prijateljstva sa Kazahstanom treća po brojnosti u parlamentu.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
ponedeljak, 21. septembar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja