14. februar 2018. Generalni sekretar Svetislava Bulajić i ambasador Republike Bugarske Nj.E. Radko Vlajkov na potpisivanju Sporazuma o pružanju bespovratne finansijske pomoći

14. februar 2018. Generalni sekretar Svetislava Bulajić i ambasador Republike Bugarske Nj.E. Radko Vlajkov na potpisivanju Sporazuma o pružanju bespovratne finansijske pomoći

Sreda, 14. februar 2018.

Potpisan Sporazum o pružanju bespovratne finansijske pomoći za realizaciju projekta „Uspostavljanje sistema za kontinuirano i održivo unapređenje radnih procesa u Službi Narodne skupštine“

Generalni sekretar Narodne skupštine Svetislava Bulajić i ambasador Republike Bugarske u Srbiji Nj.E. Radko Vlajkov (Radko Vlaйkov) potpisali su danas Sporazum o pružanju bespovratne finansijske pomoći za realizaciju projekta „Uspostavljanje sistema za kontinuirano i održivo unapređenje radnih procesa u Službi Narodne skupštine“.


Tom prilikom generalni sekretar Bulajić izrazila je zadovoljstvo potpisivanjem sporazuma o saradnji koji se odnosi na Narodnu skupštinu i njenu službu.

„To je znak da je Služba Narodne skupštine prepoznata i odabrana kao kredibilan institucionalni partner u Republici Srbiji, a za mene predstavlja i najvažniju potvrdu ozbiljne posvećenosti Srbije procesu evropskih integracija“, poručila je Bulajić.

Ona je dodala da bespovratna finansijska pomoć podrazumeva ozbiljan rad na implementaciji Sporazuma i dalju profesionalizaciju i standardizaciju rada Službe Narodne skupštine.

„Veoma je važno što ovaj sporazum dolazi u momentu kada naš dobri sused započinje novu vrstu saradnje i koji je idealan partner u ovom trenutku, ne samo zbog činjenice što je Republika Bugarska preuzela predsedavanje Savetu EU, nego što se radi o dvema zemljama koje neguju dobrosusedske odnose i o prijateljskoj podršci onom putu koji je Bugarska već prešla, a nadamo se da ćemo uskoro za njom krenuti i mi“, zaključila je generalni sekretar Narodne skupštine.

Ambasador Republike Bugarske u Srbiji Nj.E. Radko Vlajkov, nakon potpisivanja Sporazuma, poručio je da je parlament jedan od najvažnijih instrumenata demokratije u jednoj zemlji.

„Dokument koji smo danas potpisali je najjasnija podrška koju Narodna skupština ima od Ministarstva spoljnih poslova Republike Bugarske i Ambasade Bugarske u Beogradu, jer smo ubeđeni da idete pravim putem i nastavljamo da aktivno podržavamo Srbiju, ne samo politički, već i praktično“, poručio je bugarski ambasador.

Ambasador Vlajkov naveo je da Bugarska po prvi put ove godine učestvuje u podršci državnoj administraciji u Srbiji, a potpisivanje sporazuma sa Narodnom skupštinom predstavlja izraz poverenja koje Bugarska ima u Narodnu skupštinu i njenu službu.

„Bugarska pruža snažnu političku podršku Srbiji na putu ka EU i uveren sam da ćemo u bliskoj budućnosti biti zajedno u njoj. Ubeđen sam da će Parlament Srbije učiniti sve da usaglasi srpsko sa evropskim zakonodavstvom, a ovaj projekat je naša zajednička odgovornost ali i naše zajedničko dostignuće“, zaključio je Vlajkov.

Vrednost jednogodišnjeg projekta „Uspostavljanje sistema za kontinuirano i održivo unapređenje radnih procesa u Službi Narodne skupštine“ iznosi 4 miliona dinara, koji su opredeljeni iz programa „Saradnja za razvoj“ Ministarstva spoljnih poslova Republike Bugarske.Video (1)

Sreda, 14. februar 2018. | potpisivanje Sporazuma o pružanju bespovratne finansijske pomoći između Ambasade Republike Bugarske i Narodne skupštine 14.02.2018.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3
petak, 23. februar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar događaja