17. februar 2016. Peto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u 2016. godini

17. februar 2016. Peto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u 2016. godini

Sreda, 17. februar 2016.

Peto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u 2016. godini

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković sazvala je za sredu, 17. februar Peto vanredno zasedanje Narodne skupštine u 2016. godini, na zahtev Vlade Srbije.


U zahtevu za održavanje Petog vanrednog zasedanja utvrđen je dnevni red sa 6 tačaka i to:

1. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti životne sredine,koji je podnela Vlada;
2. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti prirode,koji je podnela Vlada;
3. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o upravljanju otpadom, koji je podnela Vlada;
4. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o stočarstvu, koji je podnela Vlada;
5. Predlog zakona o potvrđivanju amandmana na Konvenciju o proceni uticaja na životnu sredinu u prekograničnom kontekstu, koju je podnela Vlada;
6. Predlog zakona o potvrđivanju Izmena i dopuna Konvencije o fizičkoj zaštiti nuklearnog materijala, koji je podnela Vlada.

Narodna skupština prihvatila je predlog narodnog poslanika Igora Bečića da se obavi zajednički načelni i jedinstveni pretres o tačkama 1. do 6. dnevnog reda sednice.

U nastavku zasedanja Narodna skupština započela je zajednički načelni i jedinstveni pretres o tačkama 1. do 6. dnevnog reda sednice.

U ime predlagača, predložene zakone obrazložila je ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine prof. dr Snežana Bogosavljević-Bošković.

Do kraja rada Narodna skupština zaključila je zajednički načelni i jedinstveni pretres o svim tačkama dnevnog reda sednice.

Drugog dana rada, 19. februara 2016. godine, Narodna skupština započela je i zaključila pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti životne sredine, Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti prirode i o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o upravljanju otpadom.

Pošto je Narodna skupština obavila raspravu, u načelu i u pojedinostima, o svim tačkama dnevnog reda Petog vanrednog zasedanja Narodne skupštine u 2016. godini, predsedavajući sednici, potpredsednik Narodne skupštine Igor Bečić, odredio je petak, 19. februar 2016. godine, sa početkom u 15.30 časova, kao Dan za glasanje o svim tačkama dnevnog reda sednice.

Dan za glasanje

U Danu za glasanje Narodna skupština usvojila je većinom glasova narodnih poslanika Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti životne sredine, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti prirode, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o upravljanju otpadom, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o stočarstvu, Predlog zakona o potvrđivanju amandmana na Konvenciju o proceni uticaja na životnu sredinu u prekograničnom kontekstu, Predlog zakona o potvrđivanju Izmena i dopuna Konvencije o fizičkoj zaštiti nuklearnog materijala.

Narodna skupština je u Danu za glasanje odlučivala o povredama Poslovnika, na koje su tokom zasedanja ukazivali narodni poslanici, i odlučila da ni u jednom slučaju odredbe Poslovnika nisu bile povređene.

Pošto je Narodna skupština obavila raspravu i odlučivanje o svim tačakama dnevnog reda zasedanja, predsednica Narodne skupštine Maja Gojković zaključila je Peto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u 2016. godini.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
četvrtak, 30. novembar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar događaja