21. april 2015. Peta sednica Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2015. godini

21. april 2015. Peta sednica Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2015. godini

Utorak, 21. april 2015.

Peta sednica Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2015. godini

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sazvala je Petu sednicu Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2015. godini za utorak, 21. april 2015. godine, sa početkom u 10 časova.


Pre prelaska na rad, predsednici, odnosno ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa, narodni poslanici Muamer Bačevac, Olena Papuga, Olgica Batić, Radoslav Jović, Marko Đurišić, Gordana Čomić i dr Milan Latković, zatražili su obaveštenja i objašnjenja u skladu sa članom 287. Poslovnika Narodne skupštine.

Narodna skupština je utvrdila sledeći dnevni red:

1. Predlog zakona o žičarama za transport lica, koji je podnela Vlada,
2. Predlog zakona o ugovorima o prevozu u železničkom saobraćaju, koje je podnela Vlada,
3. Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o vazdušnom saobraćaju između Vlade Republike Srbije i Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji je podnela Vlada,
4. Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o vazdušnom saobraćaju između Vlade Republike Srbije i Vlade Narodne Republike Kine koji je podnela Vlada,
5. Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Makedonije o utvrđivanju granične procedure za železnički granični prelaz Preševo - Tabanovce, koji je podnela Vlada,
6. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zapošljavanju i osiguranju za slučaj nezaposlenosti, koji je podnela Vlada,
7. Predlog zakona o upotrebi znakovnog jezika, koji je podnela Vlada.

Narodna skupština prihvatila je predlog narodnog poslanika prof. dr Vladimira Marinkovića da se obavi zajednički načelni i jedinstveni pretres o tačkama 1,2,3, 4. i 5. dnevnog reda sednice i zajednički načelni pretres o tačkama 6. i 7. dnevnog reda sednice.

U nastavku rada, Narodna skupština započela je načelni i jedinstveni pretres o tačkama 1,2,3,4. i 5. dnevnog reda sednice, koje je obrazložila predstavnik predlagača, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorana Mihajlović.

Do kraja dana, Narodna skupština obavila je načelni i jedinstveni pretres o tačkama 1,2,3,4. i 5. dnevnog reda sednice.

Drugog dana, 22. aprila, Narodna skupština je započela i do kraja rada obavila zajednički načelni pretres o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o zapošljavanju i osiguranju za slučaj nezaposlenosti i Predlogu zakona o upotrebi znakovnog jezika, koje je podnela Vlada.

Sednici je prisustvovao i, u ime predlagača, predložene zakone obrazložio ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

Trećeg dana rada, 23. aprila, a pre prelaska na rad po dnevnom redu sednice, predsednici, odnosno ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa, narodni poslanici Marjana Maraš, Olena Papuga, Ivan Karić, Milan Novaković i Borislav Stefanović zatražili su obaveštenja i objašnjenja u skladu sa članom 287. Poslovnika Narodne skupštine.

Narodni poslanici nastavili su rad raspravom u pojedinostima o Predlogu zakona o žičarama za transport lica.

Do kraja dana, narodni poslanici obavili su raspravu u pojedinostima o ovom predlogu zakona, kao i raspravu u pojedinostima o Predlogu zakona o ugovorima o prevozu u železničkom saobraćaju.

Četvrtog dana rada, 28. aprila, a pre prelaska na rad po dnevnom redu sednice, predsednici, odnosno ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa, narodni poslanici Enis Imamaović, Aleksandar Čotrić, dr Janko Veselinović, Balša Božović i Aleksandar Jovičić, zatražili su obaveštenja i objašnjenja u skladu sa članom 287. Poslovnika Narodne skupštine.

Narodni poslanici u nastavku rada raspravljali su o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o zapošljavanju i osiguranju za slučaj nezaposlenosti i Predlogu zakona o upotrebi znakovnog jezika, u pojedinostima.

Do kraja dana, narodni poslanici obavili su raspravu u pojedinostima Predloga zakona o izmenama i dopunama Zakona o zapošljavanju i osiguranju za slučaj nezaposlenosti i Predloga zakona o upotrebi znakovnog jezika.

Pošto je Narodna skupština obavila pretres o svim tačkama dnevnog reda sednice, predsedavajući sednicom, potpredsednik Konstantin Arsenović, odredio je utorak, 28. april 2015. godine, sa početkom u 14:45 časova, kao Dan za glasanje o svim tačkama dnevnog reda Pete sednice Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2015. godini.

Dan za glasanje

U Danu za glasanje, 28. aprila, Narodna skupština usvojila je, većinom glasova narodnih poslanika Predlog zakona o žičarama za transport lica, Predlog zakona o ugovorima o prevozu u železničkom saobraćaju, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o vazdušnom saobraćaju između Vlade Republike Srbije i Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o vazdušnom saobraćaju između Vlade Republike Srbije i Vlade Narodne Republike Kine i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Makedonije o utvrđivanju granične procedure za železnički granični prelaz Preševo – Tabanovce.
Većinom glasova narodnih poslanika usvojeni su i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zapošljavanju i osiguranju za slučaj nezaposlenosti i Predlog zakona o upotrebi znakovnog jezika.
U Danu za glasanje, Narodna skupština odlučivala je o povredama Poslovnika na koje su ukazivali narodni poslanici tokom sednice, i odlučila da ni u jednom slučaju odredbe Poslovnika nisu bile povređene.
Pošto je Narodna skupština obavila raspravu i odlučivanje o svim tačkama dnevnog reda, predsednica Narodne skupštine Maja Gojković zaključila je Petu sednicu Prvog redovnog zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u 2015. godini.


Video (1)

Utorak, 21. april 2015. | Peta sednica Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2015. godini 21.04.2015.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
subota, 13. avgust
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja