5. decembar 2016. Peta sednica Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2016. godini

5. decembar 2016. Peta sednica Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2016. godini

Nedelja, 4. decembar 2016.

Peta sednica Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2016. godini

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković sazvala je Petu sednicu Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2016. godini za nedelju, 4. decembar, sa početkom u 15.00 časova.


Narodna skupština utvrdila je sledeći dnevni red:

  1. Predlog odluke o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama i dopunama Finansijskog plana Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje za 2016. godinu, koji je podnela Vlada;

  2. Predlog odluke o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama Finansijskog plana Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje za 2016. godinu, koji je podnela Vlada;

  3. Predlog odluke o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama i dopunama Finansijskog plana Fonda za socijalno osiguranje vojnih osiguranika za 2016. godinu, koji je podnela Vlada;

  4. Predlog odluke o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama Finansijskog plana Nacionalne službe za zapošljavanje za 2016. godinu, koje je podnela Vlada;

  5. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetskom sistemu, koji je podnela Vlada;

  6. Predlog zakona o budžetu Republike Srbije za 2017. godinu sa Predlogom odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje za 2017. godinu, Predlogom odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje za 2017. godinu, Predlogom odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Nacionalne službe za zapošljavanje za 2017. godinu i Predlogom odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Fonda za socijalno osiguranje vojnih osiguranika za 2017. godinu, koji je podnela Vlada i

  7. Predlog zakona o dopuni Zakona o privremenom uređivanju načina isplate penzija, koji je podnela Vlada.
Narodna skupština prihvatila je predlog narodne poslanice dr Aleksandre Tomić, da se obavi zajednički načelni i jedinstveni pretres o svim tačkama dnevnog reda sednice.

Narodna skupština započela je zajednički načelni i jedinstveni pretres o tačkama 1 do 7 dnevnog reda.

Drugog dana rada, 5. decembra, Narodna skupština vodila je zajednički načelni i jedinstveni pretres o tačkama 1 do 7 dnevnog reda.

Predložene akte obrazložio je predstavnik predlagača, ministar finansija Dušan Vujović.

Sednici su prisustvovali predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić, potpredsednici Vlade Ivica Dačić, Zorana Mihajlović i Rasim Ljajić, ministar privrede Goran Knežević, ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, ministar pravde Nela Kuburović, ministar državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić, ministar odbrane Zoran Đorđević, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević i ministri bez portfelja Slavica Đukić Dejanović i Milan Krkobabić.

Do kraja rada, Narodna skupština vodila je zajednički načelni i jedinstveni pretres o tačkama 1 do 7 dnevnog reda.

Trećeg dana rada, 6. decembra, a pre prelaska na rad, ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa narodni poslanici Aleksandra Jerkov, Marinika Tepić, prof. dr Vojislav Šešelj, Milija Miletić, Miroslav Aleksić, Boško Obradović, Neđo Jovanović, Saša Radulović i dr Aleksandar Martinović zatražili su obaveštenja i objašnjenja u skladu sa članom 287. Poslovnika Narodne skupštine.

U nastavku rada, Narodna skupština nastavila je zajednički načelni i jedinstveni pretres o tačkama 1 do 7 dnevnog reda.

Sednici su prisustvovali predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić, potpredsednici Zorana Mihajlović, Nebojša Stefanović i Rasim Ljajić, ministar privrede Goran Knežević, ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, ministar pravde Nela Kuburović, ministar državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić, ministar odbrane Zoran Đorđević, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević, ministar finansija Dušan Vujović i ministar bez portfelja Milan Krkobabić.

Do kraja dana, Narodna skupština obavila je zajednički načelni i jedinstveni pretres o tačkama 1 do 7 dnevnog reda.

Četvrtog dana rada, 8. decembra, a pre prelaska na rad, predsednici, odnosno, ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa narodni poslanici Nataša Mićić, Ana Ćirić, Olena Papuga, Hadži Milorad Stošić, dr Ivan Bauer, Boško Obradović, Fatmir Hasani, Goran Ćirić, Ljupka Mihajlovska, prof. dr Vojislav Šešelj i Miodrag Linta zatražili su obaveštenja i objašnjenja u skladu sa članom 287. Poslovnika Narodne skupštine.

U prepodnevnom delu rada Narodna skupština započela je raspravu u pojedinostima o Predlogu zakona o budžetu Republike Srbije za 2017. godinu sa Predlogom odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje za 2017. godinu, Predlogom odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje za 2017. godinu, Predlogom odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Nacionalne službe za zapošljavanje za 2017. godinu i Predlogom odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Fonda za socijalno osiguranje vojnih osiguranika za 2017. godinu.

Do kraja dana Narodna skupština vodila je raspravu o amandmanima podnetim na tačku 6. dnevnog reda sednice.

Petog dana rada, 9. decembra 2016. godine, Narodna skupština obavila je pretres u pojedinostima o 6. tački dnevnog reda sednice.

Predsedavajuća sednici, predsednica Narodne skupštine Maja Gojković pozdravila je, u ime narodnih poslanika i u svoje ime, predstavnike Sindikata radnika u prosveti Srbije, Sindikata obrazovanja Srbije i Granskog sindikata prosvetnih radnika Srbije „Nezavisnost“, koji su sa galerije velike sale, pratili deo sednice Narodne skupštine.

Narodna skupština konstatovala je prestanak mandata, pre isteka vremena na koje je izabran, narodnom poslaniku Velimiru Stanojeviću danom podnošenja ostavke.

U toku dana, Narodna skupština je na na osnovu Odluke Republičke izborne komisije i Izveštaja i predloga Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, a shodno članu 27. stav 5. Zakona o izboru narodnih poslanika, konstatovala potvrđivanje mandata narodnom poslaniku Goranu Pekarskom izabranog sa Izborne liste ALEKSANDAR VUČIĆ – SRBIJA POBEĐUJE.

Nakon polaganja zakletve, predsednica Narodne skupštine Maja Gojković poželela je novoizabranom narodnom poslaniku uspešan zajednički rad u tekućem periodu.

U nastavku rada, Narodna skupština obavila je pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetskom sistemu i o Predlogu zakona o dopuni Zakona o privremenom uređivanju načina isplate penzija.

Pošto je Narodna skupština obavila raspravu, u načelu i u pojedinostima, o svim tačkama dnevnog reda sednice, predsedavajuća sednici, predsednica Narodne skupštine Maja Gojković odredila je subotu, 10. decembar 2016. godine, sa početkom u 10.00 časova, kao Dan za glasanje o svim tačkama dnevnog reda Pete sednice Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2016. godini.

Dan za glasanje

U Danu za glasanje Narodna skupština usvojila je većinom glasova narodnih poslanika Predlog odluke o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama i dopunama Finansijskog plana Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje za 2016. godinu; Predlog odluke o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama Finansijskog plana Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje za 2016. godinu; Predlog odluke o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama i dopunama Finansijskog plana Fonda za socijalno osiguranje vojnih osiguranika za 2016. godinu; Predlog odluke o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama Finansijskog plana Nacionalne službe za zapošljavanje za 2016. godinu i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetskom sistemu.

Većinom glasova narodnih poslanika usvojen je i Predlog zakona o budžetu Republike Srbije za 2017. godinu sa Predlogom odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje za 2017. godinu, Predlogom odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje za 2017. godinu, Predlogom odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Nacionalne službe za zapošljavanje za 2017. godinu i Predlogom odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Fonda za socijalno osiguranje vojnih osiguranika za 2017. godinu i Predlog zakona o dopuni Zakona o privremenom uređivanju načina isplate penzija.

U Danu za glasanje, Narodna skupština je odlučivala i o povredama Poslovnika na koje su ukazivali narodni poslanici tokom sednice i odlučila da ni u jednom slučaju odredbe Poslovnika nisu bile povređene.

Pošto je Narodna skupština obavila razmatranje i odlučivanje o svim tačkama dnevnog reda sednice, predsednica Narodne skupštine Maja Gojković zaključila je Petu sednicu Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2016. godini.


Video (32)

Nedelja, 4. decembar 2016. | Peta sednica Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2016. godini 04.12.2016. (I)

Nedelja, 4. decembar 2016. | Peta sednica Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2016. godini 04.12.2016. (II)

Nedelja, 4. decembar 2016. | Peta sednica Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2016. godini 04.12.2016. (III)

Ponedeljak, 5. decembar 2016. | nastavak Pete sednice Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2016. godini 05.12.2016.(I)

Ponedeljak, 5. decembar 2016. | nastavak Pete sednice Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2016. godini 05.12.2016.(II)

Prikaži još Preostalo video snimaka: 27


Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
subota, 29. januar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja