Četvrtak, 19. jul 2007.

POSLANICI NARODNE SKUPŠTINE I RUSKE DUME ODMERILI SNAGE NA MARAKANI

Sinoć su u Beogradu, na stadionu FK Crvena zvezda, popularnoj Marakani, poslanici Narodne skupštine Republike Srbije i Državne dume Ruske federacije odigrali prijateljsku fudbalsku utakmicu.


Sinoć su u Beogradu, na stadionu FK Crvena zvezda, popularnoj Marakani, poslanici Narodne skupštine Republike Srbije i Državne dume Ruske federacije odigrali prijateljsku fudbalsku utakmicu. Nakon intoniranja državnih himni, pred okupljenim narodnim poslanicima, predstavnicima diplomatskog kora i medija, timovi su odigrali dva poluvremena od po 30 minuta.

Tim Narodne skupštine predvodili su kapiten tima, potpredsednik Narodne skupštine Miloljub Albijanić i nekadašnji trener Crvene zvezde Milorad Kosanović, dok su ruski tim predvodili predsednik Ruske Dume Boris Grizlov i treneri Oleg Žolobov i Sergej Kirjakov.

Poslanici Ruske Dume igrali su u belim dresovima, a srpski poslanici u dresu reprezentacije Republike Srbije. Meč su sudili članovi Sudijske organizacije Srbije Dejan Delević, glavni sudija i pomoćne sudije Zoran Šipčić i Miroslav Stojanović.

Ruska Duma je slavila na Marakani pobedu od 9:2 protiv domaćeg tima, a golove za Parlament Rusije postigli su Konstantin Jerjomenko u 4. i 13. minutu, Boris Grizlov u 6. minutu, Valerij Gladilin u 17. minutu, Dmitrij Aleničev u 30. minutu, Sergej Šipkarjov u 33. minutu, Otari Aršba u 46. minutu i Magomed Magomedov u 53. i 54. minutu utakmice. Za tim Narodne skupštine golove su postigli narodni poslanik Dejan Mirović u 43. minutu i narodni poslanik Tamaš Tot u 58. minutu.

Nakon utakmice narodni poslanici su razmenili dresove i istakavši da su dali sve od sebe, ali da je rezultat realan i da govori o odnosu snaga timova Srbije i Rusije. Ocenjeno je da je najbitnije da se i na ovaj način razvija saradnja srpskog i ruskog parlamenta.

Boje srpkog tima branili su pored kapitena i narodni poslanici: Tamaš Tot, Ivan Jovanović, Milan Stanimirović, Radivoje Milanović, Zoran Nikolić, Dejan Rajčić, Branislav Nedimović, Slavoljub Matić, Jovan Palalić, Slobodan Adžić, Miroslav Markićević, Milorad Belić, Željko Ivanji, Bajram Omeragić, Dušan Bajatović, Zvonimir Stević, Svetlana Kitić, Željko Vasiljević, Ninoslav Dimitrijević, Aleksandar Vučić, Momčilo Duvnjak, Dragan Čolić, Nenad Konstantinović, Dejan Mirović, Zvonko Mihajlović, Branimir Đokić i Vlada Sekulić (golman). Podršku skupštinskom timu su dali ministar trgovine i usluga Predrag Bubalo i Šef Ekonomskog tima za Kosovo i Metohiju i jug Srbije Nenad Popović.

Za tim Državne dume Ruske federacije igrali su pored kapitena Borisa Grizlova i parlamentarci Konstantin Jerjomenko, Valerij Gladilin, Dmitrij Aleničev, Otari Aršba, Andrej Vorobjov, Igor Kamenskij, Aleksandar Kogan, Andrej Lavrov, Magomed Magomedov, Oleg Mališkin, Viktor Ozerov, Aleksandar Petrov, Sergej Prošin, Aleksandar Skorobogatko, Sergej Šiškarjov i Oleg Žolobov.


Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
nedelja, 17. januar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja