21. jun 2018. Osmo vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu

21. jun 2018. Osmo vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu

Četvrtak, 21. jun 2018.

Osmo vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković sazvala je Osmo vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu za četvrtak, 21. jun, sa početkom u 10.00 časova.


Pre prelaska na rad po dnevnom redu sednice, predsednici, odnosno, ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa, narodni poslanici Jovan Jovanović, Đorđe Vukadinović, Miroslav Aleksić, dr Branislav Mihajlović, Tatjana Macura, Boško Obradović, Radoslav Milojičić, Marijan Rističević, Aleksandar Šešelj, Neđo Jovanović i Aleksandar Marković zatražili su obaveštenja i objašnjenja u skladu sa članom 287. Poslovnika Narodne skupštine.

U zahtevu 154 narodna poslanika za održavanje sednice utvrđen je sledeći dnevni red:

 1. Predlog zakona o ratnim memorijalima, koji je podnela Vlada;
 2. Predlog zakona o pojednostavljenom radnom angažovanju na sezonskim poslovima u određenim delatnostima, koji je podnela Vlada;
 3. Predlog zakona o izmeni i dopuni Zakona o zapošljavanju stranaca, koji je podnela Vlada;
 4. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o uslovima za upućivanje zaposlenih na privremeni rad u inostranstvo i njihovoj zaštiti, koji je podnela Vlada;
 5. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, koji je podnela Vlada;
 6. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o osnovnim pravima boraca, vojnih invalida i porodica palih boraca, koji je podnela Vlada;
 7. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o pravima boraca, vojnih invalida i članova njihovih porodica, koji je podnela Vlada;
 8. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o mirnom rešavanju radnih sporova, koji je podnela Vlada;
 9. Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Republike Srbije i Ruske Federacije o socijalnoj sigurnosti, koji je podnela Vlada;
 10. Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Slovenije o zapošljavanju državljana Republike Srbije u Republici Sloveniji, koji je podnela Vlada;
 11. Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Republike Srbije i Republike Grčke o socijalnom osiguranju, koji je podnela Vlada;
 12. Predlog zakona o potvrđivanju Memoranduma o razumevanju između Vlade Republike Srbije i Vlade Australije o zapošljavanju članova porodice diplomatskog i konzularnog osoblja, koji je podnela Vlada i
 13. Predlog odluke o izmenama Odluke o razrešenju i imenovanju članova i zamenika članova Republičke izborne komisije, koji je podnela Poslanička grupa Srpska napredna stranka.
Narodna skupština prihvatila je predlog narodnog poslanika dr Vladimira Orlića da se obavi zajednički načelni i jedinstveni pretres o svim tačkama dnevnog reda zasedanja.

U prepodnevnom delu rada Narodna skupština započela je zajednički načelni i jedinstveni pretres o tačkama od 1. do 13. dnevnog reda zasedanja, koje su obrazložili predstavnici predlagača ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i ministarka bez portfelja prof. dr Slavica Đukić Dejanović.

Do kraja dana, Narodna skupština vodila je zajednički načelni i jedinstveni pretres o svim tačkama dnevnog reda zasedanja.

Drugog dana rada, 22. juna, Narodna skupština nastavila je i završila zajednički načelni i jedinstveni pretres o svim tačkama dnevnog reda sednice.

Trećeg dana rada, 25. juna, Narodna skupština započela je i do kraja dana vodila pretres u pojedinostima o 1. tački dnevnog reda - Predlogu zakona o ratnim memorijalima.

Sednici je prisustvovao predstavnik predlagača, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

Četvrtog dana rada, 26. juna, a pre prelaska na rad po dnevnom redu, predsednici, odnosno, ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa, narodni poslanici Radoslav Milojičić, Zoran Živković, Miroslav Aleksić, Nataša Sp. Jovanović, Milija Miletić, Đorđe Vukadinović, Boško Obradović, Branka Stamenković i prof.dr Marko Atlagić zatražili su obaveštenja i objašnjenja u skladu sa članom 287. Poslovnika Narodne skupštine.

Narodna skupština nastavila je i do kraja dana vodila pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o ratnim memorijalima.

Petog dana rada, 27. juna, Narodna skupština nastavila je pretres o pojedinostima o 1. tački dnevnog reda sednice.

Predsedavajuća sednici Maja Gojković pozdravila je u ime narodnih poslanika i u svoje ime predsednika predstavničkog doma Kraljevine Maroko, Nj.E. Habib El Malkija koji se nalazi sa članovima delegacije u zvaničnoj poseti Republici Srbiji.

Do kraja dana, Narodna skupština obavila je pretres o pojedinostima o tačkama 1. do 8. dnevnog reda sednice.

Pošto je Narodna skupština obavila raspravu, u načelu i u pojedinostima, dnevnog reda sednice, predsedavajući sednici, potpredsednik Narodne skupštine Veroljub Arsić, odredio je četvrtak, 28. jun, u 10.00 časova, kao Dan za glasanje o svim tačkama dnevnog reda Osmog vanrednog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu.

Dan za glasanje

U Danu za glasanje, 28. juna 2018. godine, Narodna skupština usvojila je većinom glasova narodnih poslanika Predlog zakona o ratnim memorijalima, Predlog zakona o pojednostavljenom radnom angažovanju na sezonskim poslovima u određenim delatnostima, Predlog zakona o izmeni i dopuni Zakona o zapošljavanju stranaca, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o uslovima za upućivanje zaposlenih na privremeni rad u inostranstvo i njihovoj zaštiti, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o osnovnim pravima boraca, vojnih invalida i porodica palih boraca, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o pravima boraca, vojnih invalida i članova njihovih porodica i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o mirnom rešavanju radnih sporova.

Narodni poslanici, većinom glasova, usvojili su Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Republike Srbije i Ruske Federacije o socijalnoj sigurnosti, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Slovenije o zapošljavanju državljana Republike Srbije u Republici Sloveniji, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Republike Srbije i Republike Grčke o socijalnom osiguranju i Predlog zakona o potvrđivanju Memoranduma o razumevanju između Vlade Republike Srbije i Vlade Australije o zapošljavanju članova porodice diplomatskog i konzularnog osoblja.

U Danu za glasanje, Narodna skupština usvojila je i Predlog odluke o izmenama Odluke o razrešenju i imenovanju članova i zamenika članova Republičke izborne komisije, koji je podnela Poslanička grupa Srpska napredna stranka.

U Danu za glasanje, Narodna skupština je odlučivala i o povredama Poslovnika na koje su ukazivali narodni poslanici tokom zasedanja i odlučila da ni u jednom slučaju odredbe Poslovnika nisu bile povređene.

Pošto je Narodna skupština obavila razmatranje i odlučivanje o svim tačkama dnevnog reda sednice, potpredsednik Narodne skupštine Veroljub Arsić zaključio je Osmo vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu.


Video (21)

Četvrtak, 21. jun 2018. | Osmo vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu 21.06.2018. (I)

Četvrtak, 21. jun 2018. | Osmo vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu 21.06.2018. (II)

Četvrtak, 21. jun 2018. | Osmo vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu 21.06.2018. (III)

Četvrtak, 21. jun 2018. | Osmo vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu 21.06.2018. (IV)

Četvrtak, 21. jun 2018. | Osmo vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Jedanaestom sazivu 21.06.2018. (V)

Prikaži još Preostalo video snimaka: 16


Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
utorak, 17. maj
 • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja