30. septembar 2013. Učesnici javnog slušanja

30. septembar 2013. Učesnici javnog slušanja

Ponedeljak, 30. septembar 2013.

Održano javno slušanje Oblast zaštite životne sredine kao međuresorna nadležnost, procedure kontrole primene propisa i nadzor nad procesom izrečenih prekršajnih kazni

Treće javno slušanje Odbora za zaštitu životne sredine na temu Oblast zaštite životne sredine kao međuresorna nadležnost, procedure kontrole primene propisa i nadzor nad procesom izrečenih prekršajnih kazni održano je danas u Domu Narodne skupštine.


U radu javnog slušanja učestvovali su narodni poslanici, predstavnici izvršne vlasti i Kancelarije za evropske integracije.
Državni sekretar Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine Dejan Novaković predstavio je osnovne nadležnosti Ministarstva i aktivnosti radnih grupa i najavio uvođenje budžetskog fonda za zaštitu životne sredine. On je govorio i o uvođenju novih taksi u oblasti zaštitie životne sredine i mogućnostima korišćenja otpada u građevinskoj industriji.
Pomoćnik Ministra prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Slobodan Erdeljan upoznao je prisutne sa aktivnostima ovog Ministarstva i saradnju sa drugim ministarstvima.
Tisa Čaušević iz Kancelarije za evropske integracije predstavila je politiku Evropske unije u oblasti zaštite životne sredine, osnovne nadležnosti i ciljeve politike.
O procedurama kontrole primene propisa govorila je Leposava Sojić iz Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine koja je objasnila način rada inspektora i procesuiranje prijava i dodala da se inspekcijaska kontrola vrši na osnovu 329 zakona i podzakonskih akata.
Predstavnicima izvršne vlasti pitanja su postavili narodni poslanici Gordana Čomić, Srđan Milivojević, Aleksandra Tomić i Srđan Šajn, koji su se interesovali za primenu zakona iz oblasti zaštite životne sredine, uvođenje novih taksi, sistem obaveštavanja u slučaju ekoloških akcidenata, izradu Strategije za upravljanje otpadom, funkcionisanje reciklažnih centara i planiranu zakonodavnu aktivnost u ovoj oblasti.

U zaključku javnog slušanja, predsednica Odbora za zaštitu životne sredine Milica Vojić Marković ukazala je na važnost međuresorne saradnje i istakla da građani treba više da učestvuju u kontroli primene zakona.Odbori vezani za ovu aktivnost


Video (1)

Ponedeljak, 30. septembar 2013. | javno slušanje: Oblast zaštite životne sredine kao međuresorna nadležnost, procedure kontrole primene propisa i nadzor nad procesom izrečenih prekršajnih kazni 30.09.2013.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5