29. decembar 2014. Učesnici javnog slušanja o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o kulturi

29. decembar 2014. Učesnici javnog slušanja o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o kulturi

Ponedeljak, 29. decembar 2014.

Održano javno slušanje o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o kulturi

U organizaciji Odbora za kulturu i informisanje, u Domu Narodne skupštine održano je javno slušanje o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o kulturi.


Javno slušanje je otvorila predsednica Odbora Vesna Marjanović koja je podsetila da je Zakon o kulturi usvojen 2008. godine u Narodnoj skupštini i izrazila očekivanje da će iz današnje rasprave proizaći predlozi za poboljšanje postojećeg zakonskog rešenja na osnovu kojih će se definisati osnovni pravci kulturne politike.
Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac rekao je da Nacrt zakona donosi sistemska rešenja u oblasti kulturne politike i da sledi rad na pojedinačnim rešenjima za svaku specifičnu oblast.
U diskusiji o Nacrtu zakona su, pored narodnih poslanika, učestvovali predstavnici Jugoslovenske kinoteke, Nacionalnog saveta za kulturu, Udruženja kompozitora Srbije, udruženja baletskih i dramskih umetnika, Udruženja književnih prevodilaca, Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije, zatim predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, Ministarstva odbrane, Srpskog narodnog pozorišta i drugih umetničkih udruženja i kulturnih delatnosti koji su iznosili predloge kako da se pojedini članovi nacrta zakona poboljšaju.

Po završetku javnog slušanja, ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac zahvalio se na konkretnim primedbama koje su iznete na Nacrt zakona, a predsednica Odbor za kulturu i informisanje Vesna Marjanović pozala je sve prisutne da nastave da prate proces izrade zakonskog rešenja i naglasila da još uvek postoji prostor za njegovo dalje poboljšanje kroz amandmane.


Odbori vezani za ovu aktivnost

Video (1)

Ponedeljak, 29. decembar 2014. | javno slušanje: Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o kulturi 29.12.2014.