24. februar 2015. Učesnici javnog slušanja

24. februar 2015. Učesnici javnog slušanja

Utorak, 24. februar 2015.

Održano javno slušanje na temu Podizanje vetrozaštitnih pojaseva i zaštita od erozije

U Domu Narodne skupštine održano je šesto Javno slušanje na kom se diskutovalo o značaju podizanja vetrozaštitnih pojaseva i zaštita od erozije.


Javno slušanje je otvorio predsednik Odbora za zaštitu životne sredine dr Branislav Blažić. On je istakao značaj podizanja vetrozaštitnih pojaseva i zaštita od erozije, ukazujući na posledice majskih poplava.

Ukazano je na neophodnost podizanja vetrozaštnitnih pojaseva u cilju sprečavanja posledica eolske erozije, posebno na teritoriji Vojvodine. Na javnom slušanju izneti su problemi sa kojima se u ovoj oblasti suočavamo i dati predlozi za njihovo rešavanje.

Zaključeno je da je neophodan multidisciplinarni pristup, kao i bolja saradnja nadležnih ministarstava i drugih institucija. Iznete su aktivnosti koje bi trebalo da se preduzmu kao što su: afirmacija omladinskih udruženja, pokreta Gorana Srbije, povećanje broja zaposlenih u inspekcijskim službama i veće nadležnosti istih, oštrija kaznena politika i podizanje svesti putem medija.

O značaju podizanja vetrozaštitnih pojaseva i zaštita od erozije Odbor su informisali: Ratko Ristić, redovni profesor, prodekan za naučno - istraživački rad, Katedra za bujice i eroziju, Univerzitet u Beogradu Šumarski fakultet, dr Saša Orlović, direktor Instituta za nizijsko šumarstvo i zaštitu životne sredine, Nenad Radosavljević, predstavnik Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Alen Kiš, Pokrajinski zavod za zaštitu prirode, Novica Milojković, predsednik Pokreta gorana Srbije.

U raspravi su učestvovali narodni poslanici, predstavnici Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, predstavnici sekretarijata za zaštitu životne sredine, učesnici nevladinog sektora, predstavnici relevantnih institucija, kao i predstavnici pokreta gorana.

Javno slušanje održano je uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).Odbori vezani za ovu aktivnost

Video (1)

Utorak, 24. februar 2015. | javno slušanje: Podizanje vetrozaštitnih pojaseva i zaštita od erozije 24.02.2015.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
subota, 19. septembar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja