22. oktobar 2014. Odbor za kontrolu službi bezbednosti u nadzornoj poseti Centra Bezbednosno-informativne agencije u Novom Sadu

22. oktobar 2014. Odbor za kontrolu službi bezbednosti u nadzornoj poseti Centra Bezbednosno-informativne agencije u Novom Sadu

Četvrtak, 23. oktobar 2014.

Odbor za kontrolu službi bezbednosti u nadzornoj poseti Centra Bezbednosno-informativne agencije u Novom Sadu

U skladu sa Planom rada Odbora za 2014. godinu članovi Odbora za kontrolu službi bezbednosti Narodne skupštine Republike Srbije, 22. oktobra 2014. godine realizovali su nadzornu posetu Centra Bezbednosno-informativne agencije u Novom Sadu.


Nadzorna poseta područne jedinice Bezbednosno-informativne agencije u Novom Sadu predstavlja prvu posetu ove vrste.

Delegaciju Odbora predvodio je šef Delegacije, predsednik Odbora Momir Stojanović. U radu Delegacije Odbora koja je obavila nadzornu posetu učestvovali su narodni poslanici članovi Odbora: mr Igor Bečić, Veroljub Arsić i Željko Sušec, kao i zamenici članova Odbora Vladimir Đukanović i dr Milorad Mijatović.

Nadzornoj poseti Centra BIA prethodila je poseta Odbora sedištu BIA 31. jula 2014. godine.

U skladu sa svojim ovlašćenjima propisanih Zakonom o osnovama uređenja službi bezbednosti, Poslovnikom Narodne skupštine i Odlukom Odbora kojom se uređuje način na koji Odbor obavlja neposredni nadzor nad radom službi bezbednosti, Delegacija Odbora izvršila je nadzor nad zakonitošću rada Centra BIA i nadzor nad zakonitošću primene posebnih postupaka i mera za tajno prikupljanje podataka.

Tokom nadzorne posete članovi Odbora izvršili su nadzor nad zakonitošću primene posebnih mera propisanih Zakonom o BIA, kao i nadzor nad zakonitošću primene ovlašćenja BIA u sprovođenju posebnih dokaznih radnji propisanih Zakonikom o krivičnom postupku. Članovi Delegacije Odbora ostvarili su neposredan uvid u dokumentaciju u predmetima koji su realizovani u periodu 2013. godina i prva polovina 2014. godine i ustanovili da je u nadziranim slučajevima BIA postupala u skladu sa propisanim procedurama.

Ova poseta je prva u nizu planiranih nadzornih poseta centrima službi bezbednosti, koje će Odbor za kontrolu službi bezbednosti realizovati u narednom periodu u skladu sa Planom rada Odbora, u cilju nadzora nad ustavnošću i zakonitošću rada službi bezbednosti, uključujući i nadzor nad zakonitošću primene posebnih postupaka i mera za tajno prikupljanje podataka.


Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3
petak, 23. februar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar događaja