1. april 2023. Obraćanje predsednika Narodne skupštine na javnom slušanju

1. april 2023. Obraćanje predsednika Narodne skupštine na javnom slušanju

Subota, 1. april 2023.

Obraćanje predsednika Narodne skupštine na javnom slušanju posvećenom predstavljanju kandidata koje je Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu predložio za prvi izbor članova Visokog saveta sudstva i Visokog saveta tužilaštva koje bira Narodna skupština

U Narodnoj skupštini danas se održava javno slušanje na temu: Predstavljanje kandidata koje je Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu predložio za prvi izbor članova Visokog saveta sudstva i za prvi izbor članova Visokog saveta tužilaštva koje bira Narodna skupština.


Javno slušanje je otvorio predsednik Narodne kupštine dr Vladimir Orlić, čestitajući svim akterima na velikom i važnom poslu koji je do sada obavljen za našu zemlju, a koji je započet pre više od godinu dana, sa namerom da se samostalnost i nezvisnost u radu pravosuđa podignu na nivo viši nego ikada ranije.

Dr Orlić je podsetio da je izmenjen Ustav u delu koji se odnosi na pravosuđe i uspešno sproveden referendum, a da je zatim usledio i detaljan posao na pripremi odgovarajućih zakona, usled usvojenih ustavnih promena. Kao rezultat toga, početkom ove godine Narodna skupština je usvojila set zakona, pripremljenih po najvišim standardima, i pristupila proceduri za izbor istaknutih pravnika za prvi izbor članova Visokog saveta sudstva i članova Visokog saveta tužilaštva, naveo je predsednik Narodne skupštine. On je pohvalio i postupak koji je vodio Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu, i ocenio da je izjašnjavanje Odbora o kandidatima nedvosmisleno potvrdilo da su za raspravu i izbor u plenumu izabrani najbolji od svih kandidata.

Zaključujući svoje obraćanje, dr Vladimir Orlić je istakao da smo, obavljajući ove važne poslove, obezbedili da nam država bude efikasnija nego godinama ranije, a građani zadovoljniji, kao i da je učinjen važan korak na našem evropskom putu.


Foto galerijaPrethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
nedelja, 28. maj
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja