30. septembar 2022. Potpredsednica Narodne skupštine Sandra Božić na otvaranju dečje izložbe na temu: Most razumevanja – Međugeneracijska solidarnost

30. septembar 2022. Potpredsednica Narodne skupštine Sandra Božić na otvaranju dečje izložbe na temu: Most razumevanja – Međugeneracijska solidarnost

Petak, 30. septembar 2022.

Obraćanje potpredsednice Narodne skupštine Sandre Božić na otvaranju dečje izložbe: Most razumevanja – Međugeneracijska solidarnost

Potpredsednica Narodne skupštine Sandra Božić, obratila se danas na otvaranju dečje izložbe na temu: Most razumevanja – Međugeneracijska solidarnost, kojom se obeležava Međunarodni dan starijih osoba.


„Međugeneracijska solidarnost znači međusobnu podršku i saradnju i stvaranje društva u kojem bez obzira na starosnu dob, svako ima određenu ulogu i mogućnost da da svoj doprinos“, istakla je Sandra Božić. Ona je ocenila da su deca, kroz svoje radove, pokazala da godine ne smeju biti prepreka dostojanstvenom i kvalitetnom načinu života i da su time dali snažnu i značajnu podršku borbi protiv diskriminacije starijih u našem društvu.

Potpredsednica Narodne skupštine je navela da se starosna diskriminacija otklanja podizanjem svesti u društvu o ovoj temi, ali i da je najvažniji korak na tom putu poboljšanje materijalnog položaja penzionera.

Ona je naglasila da je Srbija u prethodnih 10 godina, uz jasnu politiku predsednika Republike Aleksandra Vučića, pokazala posebnu brigu za najstarije građane. To je bio i način da se izrazi zahvalnost za razumevanje i solidarnost koju su pokazali i bili uvek tu za svoju zemlju, u prethodnom, ni malo lakom periodu, istakla je Božić.

Na otvaranju dečje izložbe, koju organizuje Poverenik za zaštitu ravnopravnosti, uz podršku Narodne skupštine, obratile su se i poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković i šefica kancelarije Populacionog fonda Ujedinjenih nacija za Srbiju Borka Jeremić.

Tom prilikom su proglašeni pobednici i dodeljene nagrade za najbolje dečje radove u kategorijama literarni rad, likovni rad i fotografija.


Video (1)

Petak, 30. septembar 2022. | obraćanje potpredsednice Narodne skupštine Sandre Božić na otvaranju dečje izložbe na temu: Most razumevanja - Međugeneracijska solidarnost 30.09.2022.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
nedelja, 10. decembar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar događaja