20. februar 2014. Narodni poslanici u razgovoru sa članovina ad hoc Komiteta PSSE za posmatranje vanrednih parlamentarnih izbora

20. februar 2014. Narodni poslanici u razgovoru sa članovina ad hoc Komiteta PSSE za posmatranje vanrednih parlamentarnih izbora

Četvrtak, 20. februar 2014.

Narodni poslanici razgovarali sa članovima ad hoc Komiteta PSSE za posmatranje vanrednih parlamentarnih izbora

Predstavici poslaničkih grupa i delegacija Narodne skupštine u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope, u nizu odvojenih sastanaka razgovarali su sa članovina ad hoc Komiteta PSSE za posmatranje vanrednih parlamentarnih izbora u Republici Srbiji.


Teme razgovora ticale su se medijske sloboda i uloge medija u predizbornoj kampanji i sprovođenje fer i demoktarskih izbora.
Tokom susreta članova Komiteta PS SE sa stalnom delegacijom Narodne skupštine u PS SE, šef delegacije Aleksandra Đurović predstavila je aktivnosti naše delegacije i izrazila je zadovoljstvo zbog predstojećeg usvajanja pozitivnog Monitoring izveštaja PS SE o Srbiji.
U ime poslaničke grupe Srpske napredne stranke dr Aleksandra Tomić je ocenila da je stopa demokratičnsti medija daleko veća nego 2012. godine, a sa tom ocenom su se složili i Dubravka Filipovski iz Nove Srbije i prof dr Milorad Mijatović iz SDPS-a.
U ime poslaničke grupe Savez vojvođanskih Mađara, sa članovima Komiteta PS SE razgovarala je narodna poslanica Elvira Kovač. Ona je govorila o učešću političkih stranaka nacionalnih manjina u predizbornom procesu i objasnila članovima Komiteta način izdvajanja budžetskih sredstava za finansiranje aktivnosti političkih stranaka u Srbiji.
Članice Delegacije Nataša Vučković i Vesna Marjanović ukazale su na važnost poštovanja principa jednake zastupljenosti političkih partija u medijima u preizbornom procesu i skrenule pažnju članovima Komiteta na neophodnost uloge posmatrača i na lokalnom nivou. Predsednica PG SPS dr Dijana Vukomanović istakla je da se predizborna kampanja odvija u regularnim uslovima, uz jednak tretman političkih aktera u medijima. Vukomanović je iznela uverenje i da će sami izbori biti slobodni i fer.
Pitanje koje je postavljeno na sastancima je i po kom kriterijumu se određuju ko će se naći na izbornoj listi i zbog čega je većina narodnih poslanika iz prestonice.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31