28. novembar 2015. Orlić i Nikolić sa predstavnicima Regionalnog programa za političke partije NDI

28. novembar 2015. Orlić i Nikolić sa predstavnicima Regionalnog programa za političke partije NDI

Ponedeljak, 30. novembar 2015.

Narodni poslanici Orlić i Nikolić razgovarali sa predstavnicima Regionalnog programa za političke partije Nacionalnog demokratskog instituta iz zemalja okruženja

Predstavnici Regionalnog programa za političke partije Nacionalnog demokratskog instituta (NDI) iz zemalja okruženja, posetili su Narodnu skupštinu u subotu, 28. novembra, i razgovarali sa narodnim poslanicima dr Vladimirom Orlićem i Nenadom Nikolićem.


Orlić je prisutne upoznao sa načinom rada i strukturom parlamenta, odbora i neformalnih poslaničkih grupa Narodne skupštine. Istakao je da je celokupan rad parlamenta javan i da o transparentnosti rada svedoči i činjenica da se na internet stranici Narodne skupštine može pratiti direktan video prenos svih, ne samo plenarnih sednica, već i sednica odbora, foruma, panela i javnih slušanja.

„Transparentnost je izuzetno važna. Na taj način građanima približavamo naš rad, a komunikacija sa građanima za nas ima izuzetnu važnost“, rekao je Orlić.

On je istakao da je kvalitetna komunikacija neophodna na svim nivoima, te je pomenuo da u Narodnoj skupštini postoji niz grupa prijateljstava koje unapređuju saradnju i komunikaciju sa parlamentarcima zemalja širom sveta.

Kroz niz primera iz prakse narodni poslanik Nenad Nikolić prisutnima je približio rad narodnih poslanika. Govorio je o značaju koji njihova uloga ima u kreiranju zakona i celokupnom procesu koji je obiman i kompleksan, a koji prethodi uvrštavanju određenog predloga zakona na dnevni red sednice Narodne skupštine.

Predstavnici Regionalnog programa za političke partije iz Bosne i Hercegovine, Albanije, Makedonije i Crne Gore, najviše su se interesovali za način funkcionisanja odbora, neformalnih poslaničkih grupa i poslaničkih klubova Narodne skupštine.

U sklopu posete predstavnici Regionalnog programa za političke partije Nacionalnog demokratskog instituta iz zemalja okruženja, obišli su zdanje Narodne skupštine.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31