Subota, 30. septembar 2006.

Narodna skupština i Misija OEBS-a u Srbiji potvrdile nastavak saradnje

Predsednik Narodne skupštine i šef Misije OEBS-a u Srbiji potpisali su danas, u Domu Narodne skupštine, Aneks Memoranduma o sporazumevanju i time potvrdili nastavak i proširenje dosadašnje saradnje.Predsednik Narodne skupštine i šef Misije OEBS-a u Srbiji potpisali su danas, u Domu Narodne skupštine, Aneks Memoranduma o sporazumevanju i time potvrdili nastavak i proširenje dosadašnje saradnje. Predsednik Predrag Marković i Nj.E. Hans Ola Urstad potpisali su dokument koji omogućava realizaciju Programa parlamentarne podrške za sprovođenje projekta: «Javni pristup Skupštini: uspostavljanje institucionalnih mehanizama za otvorenost Skupštine prema javnosti», koji je finansijski podržala Vlada Savezne Republike Nemačke.

Predsednik Marković je istakao da je Narodna skupština danas «otvorena» za sve građane zahvaljujući partnerstvu i pomoći onih koji imaju iskustvo i izrazio zadovoljstvo nastavkom saradnje. Šef Misije OEBS-a rekao je da je ovo samo jedan od projekata koje su Narodna skupština i Misija OEBS-a uspešno realizovale do sada. Potpisivanju Aneksa Memoranduma o sporazumevanju između Narodne skupštine i Misije OEBS-a prisustvovao je i Nj.E. Andreas Cobel, ambasador Savezne Republike Nemačke u Srbiji koji je izrazio spremnost Vlade svoje zemlje da pruži podršku realizaciji projekta «otvorenosti» Narodne skupštine.

Ovaj projekat će obuhvatiti realizaciju treninga za zaposlene o odnosima sa javnošću, studijske posete stručne službe Narodne skupštine parlamentima zemalja u regionu i studijsku posetu Bundestagu, organizovanje školskih poseta Narodnoj skupštini, pomoć Narodnoj skupštini prilikom izdavanja publikacija o zdanjima Narodne skupštine i parlamentarnom životu, kao i terenske posete zaposlenih stručne službe udaljenim mestima u Srbiji, gde će se njihovim stanovnicima predstaviti najviša zakonodavna institucija u zemlji.


Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
subota, 29. januar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja