1. oktobar 2019. Narodna poslanica Dušica Stojković u razgovoru sa predstavnicima Nacionalnog demokratskog instituta

1. oktobar 2019. Narodna poslanica Dušica Stojković u razgovoru sa predstavnicima Nacionalnog demokratskog instituta

Utorak, 1. oktobar 2019.

Narodna poslanica Dušica Stojković razgovarala sa predstavnicima Nacionalnog demokratskog instituta

Narodna poslanica Dušica Stojković razgovarala je danas u Narodnoj skupštini sa predstavnicima Nacionalnog demokratskog instituta (NDI) o dosadašnjoj saradnji Narodne skupštine i narodnih poslanika sa ovom organizacijom, kao i o mogućim budućim zajedničkim projektima.


Dušica Stojković je istakla da je 2017. godine, u okviru projekta NDI i Narodne skupštine, otvorila Kancelariju za komunikaciju narodnih poslanika sa građanima na lokalnom nivou, u opštini Rakovica. Ukazala je da postoji velika zainteresovanost građana za rad ove Kancelarije, imajući u vidu da oni nisu dovoljno informisani o svojim pravima, kao ni o procedurama i nadležnostima državnih institucija, javnih preduzeća i organa vlasti. Ona je istakla i da je kroz komunikaciju sa građanima uvidela da građani žele da ih neko sasluša, uputi u način rešavanja njihovih problema, kao i da žele da se dodatno informišu o radu opštine, grada, Narodne skupštine i Vlade.

Predstavnici Nacionalnog demokratskog instituta Vim Boremans (Wim Borremans) i Marzia Faraz (Marzia Faraz) predstavili su naredne planirane projekte ove organizacije, a interesovali su se i za aktuelnu političku situaciju u Srbiji i rad Narodne skupštine.

Tokom sastanka bilo je reči i o mogućim budućim zajedničkim projektima narodnih poslanika sa NDI. Dušica Stojković je ukazala da je podrška NDI na jačanja kapaciteta demokratskih institucija uvek dobrodošla, kao i da postoji velika zainteresovanost narodnih poslanika da se nastavi sa otvaranjem kancelarija za komunikaciju narodnih poslanika sa građanima na lokalnom nivou.

Stojković je navela i da bi bila veoma korisna podrška za izradu državnih politika prema mladima, kako bi se zaustavio proces odliva mozgova, kao i projekti dodatnog osnaživanja mladih, naročito mladih žena da se politički aktiviraju.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
subota, 31. jul
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja