Četvrtak, 6. decembar 2007.

Miloš Jevtić razgovarao sa nemačkim parlamentarcima

Predsednik Odbora za evropske integracije Miloš Jevtić sastao se danas u Domu Narodne Skupštine sa delegacijom Bundestaga SR Nemačke u kojoj su bili poslanici Monika Knohe (Monika Knoche) i dr Haki Keskin (Hakki Keskin).Predsednik Odbora za evropske integracije Miloš Jevtić sastao se danas u Domu Narodne Skupštine sa delegacijom Bundestaga SR Nemačke u kojoj su bili poslanici Monika Knohe (Monika Knoche) i dr Haki Keskin (Hakki Keskin).

U razgovoru sa nemačkim parlamentarcima, Jevtić je naglasio da za Srbiju proces evropskih integracija nema alternativu i da je za njen evropski put najvažnije postići konsenzus između političkih stranaka. Bez toga bi, po njegovoj oceni, sam proces integracija bio usporen, posebno u zakonodavnom delu, jer predstoji obiman posao usklađivanja domađeg zakonodavstva sa evropskim.

Uloga Nemačke u Evropskoj uniji za našu državu je veoma značajna, posebno kad su u pitanju evropske integracije i rešenje pitanja statusa Kosova, rekao je Jevtić i podvukao da Srbija u Nemačkoj vidi najvažnijeg partnera u procesu uključenja u evropske tokove. On je ponovio stav da su pitanja pristupa Srbije u Evropsku uniju i rešenje statusa Kosova dva odvojena procesa.