7. septembar 2022. Milenko Jovanov u razgovoru sa političkim savetnikom u ambasadi NR Kine

7. septembar 2022. Milenko Jovanov u razgovoru sa političkim savetnikom u ambasadi NR Kine

Sreda, 7. septembar 2022.

Milenko Jovanov razgovarao sa političkim savetnikom u ambasadi NR Kine

Narodni poslanik, predsednik Poslaničke grupe „ALEKSANDAR VUČIĆ – ZAJEDNO MOŽEMO SVE“ Milenko Jovanov razgovarao je danas u Narodnoj skupštini sa političkim savetnikom u ambasadi NR Kine u Republici Srbiji Vangom Hialongom, o nastavku bilateralne saradnje naše dve zemlje.


Jovanov je istakao da su Srbija i Kina zemlje koje gaje čelično prijateljstvo, čiji lideri, predsednik Vučić i Si, imaju intenzivnu i dobru saradnju.

Milenko Jovanov je naveo da je strateško opredeljenje Srbije punopravno članstvo u Evrospkoj uniji, uz održavanje dobrih odnosa sa tradicionalno prijateljskim zemljama, kao što je Kina. On je dodao i da su Srbija i Kina privržene poštovanju međunarodnog prava i nepovredivosti teritorijalnog integriteta država, i naveo da je od izuzetnog značaja podrška koju pružaju jedan drugoj, po pitanju Kosova i Metohije i Tajvana.

Predstavnik ambasade Kine Vang Hialong se složio da su naše dve zemlje bliski partneri na političkom i ekonomskom planu, ističući važnost međuparlamentarne saradnje.
Govoreći o odnosima na polju ekonomije, Jovanov je naveo da kineske investicije u značajnoj meri doprinose privrednom napretku Srbije i otvaranju novih radnih mesta i izrazio uverenje da će ekonomska razmena između naše dve zemlje biti još veća.

Sagovornici su tokom razgovora zajednički ocenili da je inicijativa „Pojas i put“ od izuzetnog značaja, jer omogućava intenzivnu političku, privrednu, trgovinsku i parlamentarnu saradnju između Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
sreda, 30. novembar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja