10. februar 2023. Predsednik Narodne skupštine dr Vladimir Orlić

10. februar 2023. Predsednik Narodne skupštine dr Vladimir Orlić

Petak, 10. februar 2023.

Maturanti u Narodnoj skupštini

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije dr Vladimir Orlić poželeo je dobrodošlicu maturantima Treće i Osme beogradske gimnazije u Dom Narodne skupštine, i otvorio debatu u okviru programa za pristup javnosti, koji je pokrenut sa početkom rada 13. saziva Narodne skupštine.


Reč je o projektu koji je iniciran od strane Kabineta predsednika Narodne skupštine i Grupe za edukaciju i prezentaciju skupštinske baštine, a koji se realizuje uz podršku Nacionalnog demokratskog instituta (NDI).

Dr Orlić je pozdravio učenike i poželeo im da se, na zanimljiv i koristan način, upoznaju sa temom oblasti radnog prava koja se tiče mladih, kao i sa organizacijom rada Narodne skupštine i procedurama donošenja zakona. „Raspravljaćete o temi koja je za vas, mlade, od posebnog značaja. Imaćete priliku da predstavite svoje stavove, zastupate ideje i da se za njih, kroz debatu, borite – baš kao u pravoj plenumskoj raspravi“, rekao je predsednik Narodne skupštine.

Izrazio je zadovoljstvo jer se ovim programom nastavlja, sada već tradicionalna, praksa „otvorenih vrata“. „Zdanje u kojem se nalazite je spomenik istorije i kulture naše zemlje, kuća svakog građanina Srbije, u kojoj posebno mesto pripada upravo vama i u koju ste uvek dobrodošli. Vi predstavljate budućnost naše zemlje, i sve što radimo jeste za vas, i svaki rezultat o kojem sa ponosom govorimo i mi u Skupštini, ministri u Vladi, predsednik Republike, i svaki novi auto-put, nova fabrika, klinički centar – sada pripadaju vama. Izborili smo to sa ciljem da prvenstveno vama služi, ali i da sutra vama ostane, da se o tome vi brinete i da na tim temeljima gradite dalje, da svoje snove živite i ostvarujete u svojoj Srbiji“, rekao je dr Orlić, još jednom poželevši dobrodošlicu maturantima, sreću u radu i uspeh u raspravi.

Maturanti su, u okviru današnje debate, bili podeljeni u dve grupe i raspravljali o članovima Zakona o radu koji se tiču zapošljavanja maloletnih lica i onih koji su tek navršili 18 godina.


Foto galerija


Video (1)

Petak, 10. februar 2023. | obraćanje predsednika Narodne skupštine na otvaranju programa za pristup javnosti namenjen učenicima završnih razreda srednje škole 10.02.2023.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
petak, 9. jun
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja