15. novembar 2022. Predsednik Odbora za zdravlje i porodicu prim. doc. dr Darko Laketić na konferenciji Medical and Pharma Conference: Nacija mora biti zdrava

15. novembar 2022. Predsednik Odbora za zdravlje i porodicu prim. doc. dr Darko Laketić na konferenciji Medical and Pharma Conference: Nacija mora biti zdrava

Utorak, 15. novembar 2022.

Laketić: Pravovremena reforma zdravstvenih politika i sistema - suštinsko pitanje za sve buduće krize

„U poslednje tri godine pandemija Kovid 19 virusa uzrokovala je krupne posledice ne samo po zdravstvene sisteme, već je ostavila krupne socijalne, kulturološke, pa i političke i međunarodne posledice, a pre svega lične i porodične. Države su morale da donose brze i neretko teške odluke. Analiza odgovora zdravstvenih sistema na ovu krizu pokazala je da je većina zdravstvenih sistema bila nedorasla tom „šoknom“ efektu krize. Zato je suštinsko pitanje pravovremena reforma zdravstvenog sistema i zdravstvene politke, odnosno, traženje rešenja za neke potencijalno nove krize“, poručio je danas prim. doc. dr Darko Laketić na konferenciji Medical and Pharma Conference: Nacija mora biti zdrava, koja se održava u Narodnoj skupštini.


On je, otvarajući konferenciju u ime predsednika Narodne skupštine dr Vladimira Orlića, istakao da je važno da se u Narodnoj skupštini govori o zdravstvenim temama, odnosno, da ove teme „uđu“ u skupštinske klupe. Laketić je naveo da sve posledice koje je izazvala pandemija Kovid 19 virusa imaju zajednički imenitelj, a to je da su negativne i štetne, kao i da je pitanje svih pitanja da li će njihov intenzitet dovesti do uništenja čovečanstva ili do donošenja odluka koje treba da preduprede buduće krize.

„Potrebno je da tražimo rešenja za zdravstvene politike i sisteme u čemu nam predstoji mnogo rada i ulaganja u znanje, ali pre svega strpljenja, kako bi se iznašla najbolja rešenja za budućnost“, poručio je predsednik Odbora za zdravlje i porodicu.

Na današnjoj konferenciji učesnici će razgovarati o najznačajnijim medicinskim pitanjima i pitanjima farmaceutske industrije današnjice, o značaju očuvanja zdravlja nacije, kao i o očuvanju zdravstvenog sistema u zemlji. Na otvaranju konferencije učesnicima su se obratili i ambasador Republike Turske u Srbiji Hami Aksoj (Hami Aksoy) i predstavnici Ministarstva zdravlja.

Na konferenciji pod nazivom Medical and Pharma Conference: Nacija mora biti zdrava, u organizaciji Color Media Communications, učestvuju, pored narodnih poslanika i predstavnika Vlade Srbije i diplomatskog kora, i brojni lekari i zdravstveni radnici, kao i predstavnici farmaceutske industrije.


Video (1)

Utorak, 15. novembar 2022. | obraćanje predsednika Odbora za zdravlje i porodicu na konferenciji - Medical and Pharma Conference: Nacija mora biti zdrava 15.11.2022.