7. septembar 2021. Jedanaesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Dvanaestom sazivu

7. septembar 2021. Jedanaesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Dvanaestom sazivu

Utorak, 7. septembar 2021.

Jedanaesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Dvanaestom sazivu

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačića sazvao je, na zahtev 237 narodnih poslanika, Jedanaesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Dvanaestom sazivu za utorak, 7. septembar 2021. godine, sa početkom u 10.00 časova.


Pre prelaska na rad, predsednici, odnosno, ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa, narodni poslanici Enis Imamović, Rozalija Ekres, Samir Tandir, dr Muamer Bačevac, Stefan Krkobabić, Đorđe Milićević i Uglješa Mrdić, zatražili su obaveštenja i objašnjenja u skladu sa članom 287. Poslovnika Narodne skupštine.

Dnevni red sednice određen je u zahtevu 237 narodnih poslanika:

 1. Predlog zakona o zaštiti potrošača, koji je podnela Vlada;
 2. Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Kraljevine Maroko o saradnji u oblasti odbrane, koji je podnela Vlada;
 3. Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Ruske Federacije o osnivanju i uslovima delatnosti kulturno-informativnih centara, koji je podnela Vlada;
 4. Predlog zakona o potvrđivanju Okvirnog sporazuma o zajmu LD 2070 (2020) između Banke za razvoj Saveta Evrope i Republike Srbije za projektni zajam - Studentsko stanovanje, koji je podnela Vlada;
 5. Predlog zakona o potvrđivanju Amandmana na Montrealski protokol o supstancama koje oštećuju ozonski omotač, koji je podnela Vlada;
 6. Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Savezne Republike Nemačke o saradnji u oblasti odbrane, koji je podnela Vlada;
 7. Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Kabineta ministara Ukrajine o izmenama Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Kabineta ministara Ukrajine o ukidanju viza za njihove državljane, koji je podnela Vlada;
 8. Predlog odluke o izboru viceguvernera Narodne banke Srbije, koji je podnela guverner Narodne banke Srbije;
 9. Predlog odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koji je podnela Poslanička grupa „Aleksandar Vučić - za našu decu“ i
 10. Predlog odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koji je podnela Poslanička grupa „Aleksandar Vučić - za našu decu“.
Narodna skupština prihvatili je predlog narodnog poslanika dr Aleksandra Martinovića da se obavi zajednički jedinstveni pretres o tačkama 2, 3, 4, 5, 6. i 7, i zajednički jedinstveni pretres o tačkama 8, 9. i 10.

Narodna skupština vodila je i zaključila raspravu u načelu o prvoj tački dnevnog reda, o Predlogu zakona o zaštiti potrošača, koji je obrazložila ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Drugog dana rada, 8. septembra, Narodna skupština obavila je zajednički jedinstveni pretres o tačkama 2. do 7. dnevnog reda sednice.

Predloge zakona, u ime predlagača, obrazlagala je ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović.

Trećeg dana rada, 9. septembra, pre prelaska na rad po dnevnom redu, predsednici, odnosno, ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa, narodni poslanici, Šaip Kamberi, Milija Miletić, Jelena Mihailović, Stefan Krkobаbić i Aleksandar Marković, zatražili su obaveštenja i objašnjenja u skladu sa članom 287. Poslovnika Narodne skupštine.

Narodna skupština započela je zajednički jedinstveni pretres o tačkama 8, 9. i 10, odnosno o Predlogu odluke o izboru viceguvernera Narodne banke Srbije, koji je podnela guverner Narodne banke Srbije i o dva predloga odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koje je podnela Poslanička grupa „Aleksandar Vučić - za našu decu“.

Sednici je prisustvovala i obrazložila tačku 8. guvernerka Narodne banke Srbije dr Jorgovanka Tabaković.

U nastavku rada, narodni poslanici su obavili pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o zaštiti potrošača.

Pošto je Narodna skupština obavila raspravu o svim tačkama dnevnog reda sednice, predsedavajući sednici, predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić, odredio je četvrtak, 9. septembar 2021. godine, sa početkom u 17.20 časova kao Dan za glasanje o tačkama dnevnog reda Jedanaestog vanrednog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u Dvanaestom sazivu.


Dan za glasanje


U danu za glasanje, 9. septembra 2021. godine, Narodna skupština usvojila je Predlog zakona o zaštiti potrošača, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Kraljevine Maroko o saradnji u oblasti odbrane, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Ruske Federacije o osnivanju i uslovima delatnosti kulturno-informativnih centara, Predlog zakona o potvrđivanju Okvirnog sporazuma o zajmu LD 2070 (2020) između Banke za razvoj Saveta Evrope i Republike Srbije za projektni zajam - Studentsko stanovanje, Predlog zakona o potvrđivanju Amandmana na Montrealskom protokolu o supstancama koje oštećuju ozonski omotač, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Savezne Republike Nemačke o saradnji u oblasti odbrane i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Kabineta ministara Ukrajine o izmenama Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Kabineta ministara Ukrajine o ukidanju viza za njihove državljane.

Narodna skupština je za viceguvernera Narodne banke Srbije izabrala dr Anu Ivković, a predsednik Narodne skupštine joj je u ime narodnih poslanika i u svoje ime čestitao na izboru i poželeo uspeh u radu.

U nastavku glasanja, narodni poslanici usvojili su i predloge odluka o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koji je podnela Poslanička grupa „Aleksandar Vučić - za našu decu“.

Pošto je Narodna skupština obavila raspravu i odlučivala o tačkama dnevnog reda sednice, predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić zaključio je Jedanaesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Dvanaestom sazivu.Video (12)

Utorak, 7. septembar 2021. | Jedanaesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Dvanaestom sazivu 07.09.2021.(I)

Utorak, 7. septembar 2021. | Jedanaesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Dvanaestom sazivu 07.09.2021.(II)

Utorak, 7. septembar 2021. | Jedanaesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Dvanaestom sazivu 07.09.2021.(III)

Utorak, 7. septembar 2021. | Jedanaesto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u Dvanaestom sazivu 07.09.2021.(IV)

Sreda, 8. septembar 2021. | nastavak Jedanaestog vanrednog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u Dvanaestom sazivu 08.09.2021.(I)

Prikaži još Preostalo video snimaka: 7


Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
sreda, 17. avgust
 • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja